Nyhet

DUX inreder Chefsbostaden på Flyinge

I ett led att utveckla den anrika Chefsbostaden på Flyinge till en naturlig mötesplats och ett nav för bland annat landslagets träningar har Flyinge och säng- och möbeljätten DUX inlett ett samarbete. "Vi har stort intresse i svensk ridsport och ser fram mot att få arbeta tillsammans med Riksanläggningarna", säger Henrik Ljung, VD för DUXIANA International, DUX internationella verksamhet.
Flyinges anrika Chefsbostad kommer att få ny inredning efter att DUX och Riksanläggningarna inlett ett samarbete.

DUX, som har tillverkat kvalitetssängar sedan 1926, har samarbetat med bland andra fälttävlansryttaren Ludwig Svennerstål i två år.

Därför var det ett naturligt steg för DUX och Flyinge att inleda ett samarbete i utvecklingen av Riksanläggningen när Chefsbostaden ska fräschas upp och inredas för att klara nya utmaningar.

– Vi kommer att ha möjlighet att ta emot upp till nio övernattande gäster, som kommer att ha tillgång till en nyinredd lounge, mötesrum och matsal. En perfekt mötesplats för till exempel våra landslag och andra som vill komma till Flyinge och inkvartera både sig själv och sin häst i klassisk miljö, förklarar Christina Rosell, VD för Flyinge och Ridskolan Strömsholm.

Soffan Ritzy, designad av DUX 2001 och är en av de vackra möbler som kommer att finnas i Flyinges lounge. Foto: DUX Nordic AB

Förutom nya sängar i sovrummen kommer även loungen att inredas med möbler från DUX, bland annat soffor och fåtöljer.

– Ryttare är ett aktivt folk som verkligen behöver kunna vila ut ordentligt de få sömntimmar som erbjuds, därför känns det bra att vi inreder Chefsbostaden med riktiga kvalitetssängar, menar Christina Rosell.

I och med upprustningen av Chefsbostaden kan Flyinge ännu bättre ta hand om både två- och fyrbenta gäster. Redan i dag har Riksanläggningen en av Sveriges bästa förutsättningar med sina stora ridhus och övriga ridmöjligheter. Med fler och bättre övernattningsplatser kan Flyinge också bli en viktig pusselbit för de som behöver uppstallning och boende över natten inför till exempel tävlingsresor ner i Europa.

För mer information
Christina Rosell
VD Flyinge, Ridskolan Strömsholm
070-298 90 20
christina.rosell@flyinge.se

Anna Back Jansson
Designchef, DUX Nordic AB
070-205 79 75
anna.back-jansson@dux.se

Flyinge är en av Sveriges tre riksanläggningar för ridsport. Här utvecklas kunskap, hästar och
människor med målet att bli Swedish Equestrian Center of Excellence. Anläggningen är ett modernt hippologiskt kompetenscentrum. Flyinge är ett av världens äldsta stuterier med anor från 1100-talet. Anläggningens huvudfokus är avel, hästförädling och evenemang. Mer information hittar du på www.flyinge.se

DUX är, sedan 1926, ett svenskt familjeföretag, som utvecklar, tillverkar och säljer sängar och möbler. I dag säljs DUX via ett 100-tal återförsäljare på den Nordiska marknaden, samt genom den egna retailkanalen DUXIANA, med cirka 80 stycken butiker i 30 länder. Vidare finns där i dag fyra stycken Hotel DUXIANA. DUX omsätter 800 Mkr och har 250 anställda. Läs mer på www.dux.se och www.duxiana.com

Ladda ner pressmeddelandet som Pdf-fil här

Pressmeddelande: DUX inreder Chefsbostaden på Flyinge

Ladda ner Format: pdf Storlek: 657.5 KB

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.