Nyhet

Henrik von Eckermann håller clinic i Flyinge

Henrik von Eckermann är en av världens hetaste hoppryttare efter bland annat sitt brons i Världscupfinalen i Paris. Nu kommer han till Flyinge för att hålla en sällsynt clinic och dela med sig av sina kunskaper. 31 oktober är det dags.
Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou är ett av tre VM-ekipage som tävlar för Flyinge Hästsportklubb Foto: Roland Thunholm

Henrik von Eckermann är sedan många år en av våra största internationella hoppstjärnor med mängder av stora framgångar. Framgångar som kommit genom att han har ett väl inarbetat sätt att ta fram hästar till toppnivå.

Bland meriterna märks EM-silver i lag 2017, brons i Världscupfinalen både 2017 i Omaha och 2018 i Paris. Dessutom vann Henrik Världscupens Europaliga totalt den gångna säsongen. Meriter som är ett resultat av noggrant och långsiktigt arbete.

– Henrik arbetar systematiskt med varje häst utifrån de individuella förutsättningar som finns och är extremt noga med att befästa varje del i hästens utbildning framför allt dressyrmässigt så att hopparbetet kan optimeras. Henriks målmedvetna utbildning av sina hästar främjar en hållbar och framgångsrik lång tävlingskarriär, förklarar AnnCatrin ”Ancan” Carlsson, ansvarig för Beridarprogrammet på Flyinge och den som sköter Flyinges internationella kontakter med hoppryttarna, och fortsätter:

– Henriks precision och detaljer i träningen är hemligheten bakom en av världens bästa hoppryttare. Det ska bli fantastiskt roligt att få ta del av hans system och se mer hur han tänker och arbetar sina hästar när han kommer till Flyinge.

Henrik är en sällsynt gäst i Sverige, men han ser fram mot clinicen 31 oktober. Dessutom är det till hemmaklubben han kommer, eftersom han liksom bland andra Douglas Lindelöw och Rolf-Göran Bengtsson, tävlar för Flyinge Hästsportklubb.

– Det ska bli roligt att få visa upp mitt träningssystem på hemmaplan och jag hoppas att jag kan inspirera många, säger Henrik von Eckermann.

Biljetter kommer att säljas via tickster.com.

För mer information:
Ulrika Andersson, Marknadschef Flyinge och Ridskolan Strömsholm
070-793 86 57
ulrika.andersson@flyinge.se

Flyinge är en av Sveriges tre riksanläggningar för ridsport. Här utvecklas kunskap, hästar och människor med målet att bli Swedish Equestrian Center of Excellence. Anläggningen är ett modernt hippologiskt kompetenscentrum. Flyinge är ett av världens äldsta stuterier med anor från 1100-talet. Anläggningens huvudfokus är avel, hästförädling och evenemang. Mer information hittar du på www.flyinge.se

Ladda ner pressmeddelandet som pdf-fil

Pressmeddelande: Henrik von Eckermann håller clinic

Ladda ner Format: pdf Storlek: 478.3 KB

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.