Nyhet

Fin fälttävlansstart i Nations Cup

Riksanläggningarnas profilryttare i fälttävlan – Anna Freskgård – var med och såg till att Sverige slutade tvåa i årets första Nations Cup-tävling.
Riksanläggningarnas profilryttare Anna Freskgård red tillsammans med sina lagkamrater Christoffer Forsberg och Ludwig Svennerstål in på andra plats vid premiären av Nations Cup i fälttävlan.

Vairano, Italien, var platsen för premiären av Nations Cup i fälttävlan. Sverige kom till start med endast tre ryttare och kunde därför inte räkna bort något ekipage. Trots det slutade laget på en fin andraplats efter stabila insatser.

Anna Freskgåd, som nyligen vann en trestjärnig tävling i Polen med sin Box Quite (SWB-sto, f.-06, e. Quite Easy-Little Boy, uppf./äg. Therese Örup) ingick i det svenska laget. Dressyren gav 34,4 straff och en 18:e plats, i terrängen blev det felfritt på hinder men en del straff för tiden och med ett nedslag i banhoppningen blev det till slut en 18:e plats individuellt.

För laget blev det dock en andraplats totalt efter jämna insatser av de tre svenskarna. Bäst gick det för Christoffer Forsberg och Hippo’s Sapporo som slutade sjua individuellt medan Ludwig Svennerstål och Balham Mist kom på 15:e plats.

Här hittar du resultat från Nations Cup

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.