Nyhet

Flyinge satsar framåt – säljer sitt bostadsområde

Målen för Flyinge och systeranläggningen Ridskolan Strömsholm är högt ställda. Anläggningarna ska vara ”Swedish Equestrian Centers of Excellence”, och det målinriktade förbättringsarbetet har pågått sedan 2016. För att frigöra kapital säljer därför Flyinge sitt bostadsområde.
Flyinge har sålt sitt bostadsområde som inte tillhör kärnverksamheten för att frigöra kapital för att utveckla anläggningen ytterligare.

Försäljningen av bostadsområdet blev klart i början av april, och köparna är lokalt förankrade med en ambition om att bevara områdets karaktär men också utveckla det med hästnäringen i fokus.

– Genom att sälja bostadsområdet som inte är en del av Flyinges kärnverksamhet genererar vi nytt kapital som oavkortat kommer att gå till investeringar i den K-märkta och unika anläggningen, förklarar Christina Rosell, VD för de båda riksanläggningarna Flyinge och Ridskolan Strömsholm.

I planerna för Flyinge ligger fortsatta renoveringar av fastigheterna, ny utbildningslokal, nya utomhusbanor, en trestjärnig fälttävlansbana och en satsning på den gamla Chefsbostaden som ett nav för bland annat landslagens träningar.

I ett samarbete med Ridsportens Innovationer kommer man också att etablera Sveriges smartaste ridhus på Flyinge där mätsensorer och utrustning kommer ge förutsättningar för såväl grundforskning som teknikutveckling på spjutspetsnivå.

– Vi har påbörjat ett digert arbete på Flyinge med att rusta upp våra fastigheter efter att det arbetet i princip stått stilla sedan 90-talet. Vi har etablerat en ny geo­energianläggning, bytt samtliga ridunderlag i våra fyra ridhus och byggt nya skötselplatser, berättar Christina Rosell.

Flyinge har gjort och en ekonomisk vändning och levererat svarta siffror de senaste tre åren och 2017 års resultat blir det bästa i bolagets historia.

För mer information:
Christina Roselll, VD Flyinge och Ridskolan Strömsholm
070-298 90 20
christina.rosell@flyinge.com

Flyinge satsar framåt - säljer sitt bostadsområde

Pressmeddelande Flyinge bostäder

Ladda ner Format: pdf Storlek: 313.1 KB

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.