Nyhet

Riksanläggningarna blir basen för nytt innovationskluster

Att Riksanläggningarna Ridskolan Strömsholm och Flyinge tillsammans med Saab satsar på ny teknik och innovation inom ridsport är redan känt. Nu får parterna sällskap av ytterligare en tongivande aktör inom branschen, riksanläggningarnas långvariga partner Agria Djurförsäkring. Tillsammans skapar de ett innovationskluster som ska växa och leda till större innovationskraft inom ridsporten. En mediepartner finns också klar i Hippson, som bland annat kommer att bidra med kommunikation och redaktionellt innehåll.

—Riksanläggningarna utvecklar kunskap, hästar och människor. Med starka partners kommer vi att kunna bidra än mer till utveckling av ridsporten där ny teknik och innovation står i centrum, säger Christina Rosell, VD för Flyinge AB och Ridskolan Strömsholm AB.

Målet är ett växande nätverk med riksanläggningarna som bas. För att detta ska gå från tanke till realitet har en hybridorganisation skapats, där en hubb av projektledare ser till att driva nätverket och genomföra aktiviteter.

—Vi letar alltid efter nya möjligheter att förbättra hästhälsan i Sverige. Ny teknik ger oss ökade möjligheter till att förebygga skador och skapa friskare hästar. Med hjälp av innovationsklustret kan vi få extra draghjälp i det viktiga arbetet, säger Mikael Theorén, affärsområdeschef för Häst och Lantbruk på Agria Djurförsäkring.

Klustret kommer initialt bestå av ett antal öppna delar där alla som är intresserade av att bidra med innovationskraft kan delta, exempelvis Innovationsforum. Utöver detta skapas arbeten i olika projekt och testlabb tillsammans med utvalda partners.

—Nytänkande, pragmatism och samarbete är ledord som har gjort Saab till ett framgångsrikt företag på den globala marknaden säger Stefan de Flon, sponsoransvarig Saab. Det arbetssättet har vi tagit med oss in i ridsporten. Med fler starka klusterpartners kan vi på allvar göra skillnad för svensk ridsport och även stärka Saabs bidrag inom ramen för konceptet Ridsportens Innovationer.

Saab och Agria kommer även fortsättningsvis att jobba med sina egna koncept, projekt och kommunikation, men ser en tydlig potential i att samverka framöver kring utvecklingen av ridsporten.

Innovationsforum har premiär under Gothenburg Horse Show där pågående projekt och andra nyheter kommer att presenteras.

Pressmeddelandet i pdf format:

Pressmeddelande Innovationskluster 2018-02-23

Kontaktuppgifter

Christina Rosell
VD Ridskolan Strömsholm AB och Flyinge AB
070 298 9020

Stefan de Flon
Sponsoransvarig Saab
073 418  5521

Mikael Theorén
Affärsområdeschef Häst och Lantbruk
072 142 9827

Kristina Berggren
Projektledare Ridsportens Innovationer
073 867 0136

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.