Nyhet

Ännu mera mästerskap, det blir ett samlat JEM/VM på Flyinge år 2020

För tre månader sedan fick Sverige VM i voltige 2020. Nu har FEI, det internationella ridsportförbundet, även placerat Junior-EM samma år i Sverige, på Flyinge Kungsgård. Skåneklubben SVEA Voltige arrangerar därmed ett samlat JEM/VM på Flyinge utanför Lund 28 juli – 2 augusti 2020.

Ett dubbelt mästerskap samlar fler än 400 voltigörer och över 100 hästar. Tävlingen CVI**** Flyinge med Nations Cup och högsta internationella status väntas därmed locka ännu större deltagarintresse 2018 och 2019.
– Det är suveränt roligt, säger Svenska ridsportförbundets sportchef Andrea Barth. Voltigen är på frammarsch och det är så kul att få förutsättningar att visa upp sporten på högsta nivå på hemmaplan. Vi tror på ett kalasmästerskap, på en fantastisk plats.
– Det är rätt häftigt och en riktig utmaning, förstås, säger Ted Velander, ordförande i arrangörsklubben SVEA Voltige. Hela evenemanget blir så mycket större – men vi har arrangerat internationell voltige på Flyinge sedan 2015, och nu har vi två år på oss med en riktigt stor fyrstjärnig tävling för att bygga organisationen inför JEM/VM.

– Ett stort samlat mästerskap stärker Skåne ytterligare som ridsportdestination och ökar turismomsättningen, säger Pehr Palm, vd för Event in Skåne som har stöttat evenemanget sedan premiäråret 2015. – Vilken härlig nyhet, vi ser fram emot att leverera event i yppersta världsklass tillsammans med SVEA Voltige och Svenska Ridsportförbundet, säger Ulrika Andersson, marknadschef på Flyinge AB och Ridskolan Strömsholm.
JEM och VM i voltige på Flyinge 28 juli – 2 augusti 2020. Flyinge CVI**** med Nations Cup 20 – 24 juni 2018 samt juni 2019. .

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.