Nyhet

KG Svensson – en legendar har gått ur tiden

Det är med stor sorg som vi på Flyinge och Ridskolan Strömsholm har nåtts av nyheten att KG Svensson somnat in vid en ålder av 76 år.
KG Svensson / Bild Roland Thunholm

KG föddes i Söderköping och utbildades vid Ridskolan Strömsholm. Under sina tio år på Flyinge, med start i mitten på 90-talet, utbildade han bland annat unghingstarna och var delaktig i hippologutbildningen. Med sin gedigna kunskap och erfarenhet var KG högt ansedd som en genuin och mångsidig hästkarl. I oktober 2014 utsågs KG till Master-tränare, en utnämning reserverad för dem med högsta kompetens och framgång inom ridsporten och som en förebild för kommande generationer av tränare. KG har haft stort inflytande på svensk ridsport under flera decennier och våra tankar går idag till närmast sörjande familj och vänner.

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.