Nyhet

SPINE projektets första möte på Flyinge

Under två dagar har samtliga projektpartners i Ersamus+ projektet SPINE träffats på Flyinge. SPINE står för ”Schools project to increase employability in the european equestrian market” och Flyinge AB är koordinator för projektet som sträcker sig över 3 år. Projektet syfte är att skapa en tilläggsexamen inom hippologi med internationell prägel som ska kunna underlätta för de studenter som önskar söka anställning utomlands.
Deltagare från många länder samlade i SPINE projektets uppstartsmöte på Flyinge

Uppstartsmötet fokuserade på planering och utformning av en läro och kursplan för den tänkta utbildningen. Samtliga deltagare kände stor optimism inför en spännande utmaning och förmånen att få arbeta tillsammans i en grupp med så hög kompetens inom det hippologiska utbildningsområdet.

Gruppen representeras av följande utbildningsanstalter, Flyinge AB och Ridskolan Strömsholm (Sverige) , Ypäjä Equine College (Finland), Deutsche Reiterliche Vereinigung FN (Tyskland), GO! Atheneum Martinus Bilzen (Belgien), Institut Francais du Cheval et de le Equitation (Frankrike), Escola Nacional de Equitacao (Portugal), Stiftelsen Norsk Hestesenter (Norge),och Aeres Group (Nederländerna ).

Projektet leds av Flyinge AB, Ann-Catrin ”Ancan” Carlsson koordinerar.

Kontaktperson
Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.