Nyhet

Framgångar för Flyinge HSK på Elmia Scandinavian Horse Show

Under tävlingarna på Elmia Scandinavian Horse Show representerades Flyinge Hästportklubb hela 96 gånger i startlistorna. Det blev framgångar på både hopp och dressyrsidan med Paulinda Friberg och Henrik von Eckermann i täten.
Henrik von Eckermann och Chacanno vann 150-hoppningen, kval till Grand Prix-hoppningen på söndagen Photo: Roland Thunholm

– Jag är så glad för att vi haft sådant flyt, det känns fantastiskt att få vinna flera starter på rad, jag är så tacksam!

Paulinda Friberg segrade både Grand Prix och Grand Prix Kür med sitt fina sto Di Lapponia T (Donnerhall – Argument)

– Hästen är fantastisk och spektakulär i sin hoppning.

Henrik von Eckermann hade fina framgångar på Elmia, hann vann kvalet till Grand Prixen med Chacanno (Chacco Blue – Kannan) och i samma klass var han tvåa med

Newton Abbot (Converter – Indoctro). Henrik slutade på en tredjeplats i Grand Prix finalen med storhoppande Chacanno.

Erika Lickhammer var även hon på Sverigebesök och hoppade felfritt i 5 års klassen hela vägen till final med Cornus Z (Castelino Van De Helle – Coriano). Väl i finalen slutade på 0+4 fel och en 10:e plats. Erika segrade även fredagens 1.40 hoppning på Edette (Namelus R – Indorado) och gjorde flertalet felfria rundor med övriga hästar.

Maria Gretzer tävlade med 7 åriga stoet Fecybelle (Carambole – Sjapoo) och hoppade hem en sjundeplats i finalen efter felfria rundor men något långsam tid.

Peter Eriksson, Rolf-Göran Bengtsson, Fredrik Jönsson, Ann-Sofie Oscarsson – Hellsing, Johanna Ekelund, Madelene Wahlqvist, Josefin Wall och Emelie Grönberg var även de på plats och levererade övervägande fina rundor på flera olika hästar under Elmia.

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.