Nyhet

Total Hope vinnare av SWB Stallion Trophy

För första året reds SWB Stallion Trophy, en klass där hingstar godkända i SWB deltar i respektive årgång. I 5 års championatet för dressyrhästar stod den vackra hingsten Total Hope (Totilas - Don Schufro) som segrare på hemmaplan med 94,2 % och belönades med poäng 10 för sina framtidsutsikter.

-Det kändes bra, han är en fantastisk häst som ger en fantastisk känsla! Jag njuter och försöker tänka på detaljerna i min ridning, han ger en så trevlig känsla! Det finns så mycket gång och det finns mer att visa i framtiden! Säger en väldigt glad Pernilla André Hokfelt efter prisutdelningen.

Helena Torstensson, hoppryttare och ansvarig för PS Flyinge & Partners som är Total Hopes hingsthållare i Sverige, åker ner till Tyskland inför varje avelsssäsong för att välja ut en hingst.
-Jag vill ha bra blodslinjer, bra mödernelinjer och en bra typ med tre bra gångarter. Då visade Joseph Klaphake, som jobbar med Paul Schockemöhle en häst som rörde sig helt fantastiskt och direkt när jag såg den så sa jag ”-Den tar vi” och det var alltså Total Hope.
-Han älskar att bli riden, han säger aldrig nej tack och det gör den här hästen enastående, han vill! I år har han haft ca 100 ston och vi är nöjda, fortsätter Helena.

Efter tunntarmsomvridning där han höll på att förloras sattes han igång förra hösten.

-Han rids som en normalt häst, inte specifikt dressyr, utan mer grundutbildning. Jag som hoppryttare och beridare på PS hingstar i Sverige började träna för Kerstin André, och sedan övergick det till att Pernilla André Hokfelt tog över honom för att göra honom som mest rättvisa på tävlingsbanan, säger Helena.

-Om han vinner får han tävla, sa Paul Schokemöhle när vi ville anmäla honom till hingstklassen här. Så jag ska verkligen göra vad vi kan för att få behålla honom i Sverige, fortsätter Helena Torstensson.

Inför Breeders har Pernilla ridit honom tre gånger i veckan och däremellan rids han av Helena.

-Han har så mycket talang och man kan inte sitta och rida dressyr i ett ridhus 5 dagar i veckan så därför fungerar samarbetet tillsammans med Helena så bra. Helena rider ut och trimmar lite och så rider jag dressyr säger Pernilla André Hokfelt.

-Ja han hoppar faktiskt bra, han är väldigt försiktig, han har inte så stor kapacitet men det blir lite stockar ute i naturen som kommer i vägen när vi rider ut, säger Helena Torstensson.

-Man måste vara försiktig med tanke på hästen hållbarhet och därför göra många olika jobb på olika underlag med en häst med så mycket gång, speciellt i grundutbildningen. Så att man inte bränner honom. Han har inga begränsingar, han sitter aldrig fast någonstans, vi kanske har en annorlunda syn på det men detta upplägget passar oss jättebra!
-Det gäller ju alla hästar att man tänker på vad man gör, vilka dagar man ska göra mer och vilka dagar man ska göra mindre, säger Helena och Pernilla samstämt.

Stort grattis till hela teamet!


 

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.