Nyhet

Succé för Flyinge Open Sales

11 hästar gick under klubban på fredagskvällen under Flyinge Indoor. Dyrast blev Diaradosonen Diatogran PS.
Diatogran

Årets dyraste häst, Diatogran gick för 1,4 miljoner och flyttar till Frankrike. Årets genomsnittspris var 640 000 kronor och dyraste häst som stannar i Sverige blev Stakkantura e. Stakkatol såldes för 1,15 miljoner till Emma Emanuelsson.
-Vi är mycket glada för alla duktiga ryttare som kommit och provat våra hästar samt för alla nya hästägare som kom till oss på fredagskvällen, säger Helena Torstensson, verksamhetschef på PS Flyinge & Partners.

Årets snittpris på hästarna var 640 000 kronor.

Auktionsförrättare Frederik De Backer var väldigt nöjd;
-Den bästa auktionen här hitintills, en engagerad publik som växte under auktionen. Resultatet är fantastiskt, det är väldigt roligt att utländska köpare från såväl England och Frankrike kommer över hit och köper hästar.

Christian Volkes intryck om hur auktionen gick var kortfattat och positivt;
-Topp!
-Hästarna är alla producerade från Stall Lewitz, där vi använder noggrant utvalda avelsston och flera embryotransfers, därav kan vi använda unga ston med topp blod, för att kunna producera topphästar.
-Vi är väldigt nöjda med att hålla auktionen här på Flyinge, vi får all hjälp och support som vi behöver. Det är tredje året vi är här och vi är mycket glada över att vara här, säger Christina Volke.

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.