Baltic Cup

Snabba ponnyer och snabba bilar

Till helgen fylls Flyinges stora ridhus med snabba ponnyer och snabba bilar. Det är dags för Baltic Cup presenterat av Sparbanken Skåne på Flyinge med Nordens bästa ungdomsryttare på plats. För den som inte kan få nog av hästkrafter samlas gamla och nya bilar i lilla ridhuset.

Baltic Cup är en serie för ungdomsryttare i norra Europa som vill tävla internationellt. Ryttarna rider alltifrån ponnyer kategori B till stora hästar. 2017 går två deltävlingar i Sverige, det är på Flyinge och i Helsingborg.

– Baltic Cup är en viktig och jättebra tävling där unga ryttare får rida på en tävling med internationell känsla, säger Helena Holm, landslagsledare för ponnyer och children-ryttare.

Tävlingen pågår i fyra dagar, från torsdag till söndag. På fredagen och lördagen går lagklasserna.
– Att rida i lag är helt klart lite anspänning och det är verkligen nyttigt för ryttarna att träna på, säger Helena Holm.

En internationell tävling innebär också ett annorlunda regelverk för ryttarna och mycket mer information att förhålla sig till. Helena Holm med kollegan Svante Johansson som är landslagsledare för juniorer och young rider kommer att vara på plats för att stötta ryttarna.

    När det är internationellt gäller det att läsa på ordentligt på den informationen som man får av arrangören. Det är fasta tider för veterinärbesiktning, andra regler för vaccinationer, ja det är en riktigt bra övning för framtida uppgifter helt enkelt, säger Helena Holm.

För den som är intresserad så finns det flera anledningar till att besöka tävlingen. Laghoppningarna är ett spännande inslag och naturligtvis Grand Prix-klasserna. På lördagen kan den som är intresserad av fler hästkrafter besöka tävlingen mellan klockan 10.00-15.00, då ställer företaget Ucars Exclusive ut gamla och nya bilar i lilla ridhuset.

Det är fri entré hela helgen.

Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.