Nyhet

Träffa Ridskolan Strömsholm och Flyinge under EM i Göteborg

På måndag inledes de Europeiska Mästerskapen i Göteborg med grenarna körning, hoppning, dressyr och paradressyr. Givetvis är vi på Ridskolan Strömsholm och Flyinge med och medverkar på flera vis, på Heden hittar du oss i Saabs stora tält (nummer 9), där vi kommer att hålla föreläsningar med ett fullspäckat schema.

De ämnen som kommer att föreläsas om är:
Jens Fredricson och Ann-Catrin Carlsson ”Ancan” kommer under tisdagen hålla en föreläsning på ämnet ”Ansvarfull hästutbildning från inridning till läromästare.”

Under onsdagen håller Linda Kjellberg, forskarstuderande Ridskolan Strömsholm en föreläsning i ämnet ”Bete är det bra för hästar?”

På torsdagen pratar Hanna Sassner, PhD, Flyinge om  ”Ridsportens Innovationer, som även finns representerade på olika sätt under hela EM veckan.

På fredagen håller Jens Fredricson, stallmästare och A-tränare, Ridskolan Strömsholm och Flyinge en föreläsning på temat ”Är du eller din häst en talang? ” Marie Kahrle, fortsätter med förelsäning på temat ”Om körning, hur gör man? Hur kör man?”

På lördagen föreläser Gabriella Thorell, Ridskolan Strömsholm om sin avhandling ”Framåt Marsch!”

Söndagen avslutas med Janne Jönsson, Flyinge/Ridskolan Strömsholm och Selma Claar, Flyinge ”Hur blir jag en bra tränare?” Är du intresserad av att delta i någon av dessa föreläsningar är du varmt välkommen att anmäla dig via facebook.

Genom vår samarbetspartner Saab kommer det finnas en mängd andra aktiviteter i montern. I en 625 kvm stor utställning har Saab samlat sina viktigaste samarbetspartner inom ridsporten kring projektet Ridsportens Innovationer. Tillsammans skapar vi en unik upplevelse för ryttare på alla nivåer och även för dem som aldrig ridit en häst. Här kan besökarna prova på ny teknik och idéer som utvecklar ridsporten, delta på många spännande aktiviteter och se tävlingarna live på storbildsskärm. Under hela EM-veckan går det att rida mekanisk häst, analysera sin sits med ny teknik, bygga hästrobotar, testa sin perfekta balans i en unik simulator, ta foton i innovativ fotostation, se ridsport i både VR och AR, besöka unik fotoutställning, delta på ridsportseminarier, tävla och vinna fina priser. Alla besökarna bjuds på kaffe och dryck i en skön sommarlounge.

Välkommen!

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.