Nyhet

Peter Lundström bygger banorna på Breeders Trophy

Peter Lundström bygger EM-banorna i Göteborg i sommar, är A-banbyggare och har byggt topp-ten finalen. Vecka 40 i år ska han göra något han aldrig gjort förut; han ska bygga banorna i Breeders Trophy.

Peter Lundström bygger EM-banorna i Göteborg i sommar, är A-banbyggare och har byggt topp-ten finalen. Vecka 40 i år ska han göra något han aldrig gjort förut; han ska  bygga banorna i Breeders Trophy.

– Det ska bli jättekul, jag ser verkligen fram emot att bygga banorna under Breeders Trophy.
Tävlingen är bara början av karriären för hästarna och det är viktigt att de unga hästarna får en positiv upplevelse trots en tuff vecka. De ska känna sig sugna inför vidare tävlingar säger Peter Lundström och fortsätter:
– Svenskfödda hästar visar verkligen framfötterna på hoppbanorna nu och även utländska ryttare väljer SWB-hästar. Jag var nyligen i Arezzo och byggde banorna och där såg jag många yngre förmågor. Den svenska hoppaveln känns stark och därför känns det extra roligt att komma till Flyinge och finalerna där.

Breeders Trophy börjar måndagen den andra oktober och håller på fram till söndagen den åttonde. Hästar i åldrarna tre till sju år startar under veckan och tävlingen är enbart öppen för de hästar som är registrerade i SWB.

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.