Nyhet

Sista chansen till Robin Z

Vill du ha din egna Butterfly Flip, Mynta eller Retzina? Flyinge AB tömmer sitt fryslager och ett par strån från elithingsten Robin Z finns kvar.
Robin Z (Ramiro Z-Alme Z)
  Robin Z föddes 1983 på det belgiska stuteriet Zangersheide och dog efter många års framgångsrik avel på Flyinge 2008. Idag finns en minnessten rest över honom vid Kastanjegården på Flyinge.
Bland hans mest framgångsrika avkommor fanns Butterfly Flip som tävlade framgångsrikt med Malin Baryard, de var världens bästa ekipage 2003 på världsrankingen. Även Mynta som reds av Helena Lundbäck och var fyra vid VM finalen i Jerez 2002 var efter Robin Z.

– Idag tillhör Robin klart inte en av de mer moderna hingstarna men vi har sett många trevliga hästar efter honom och tycker det vore synd att slänga stråna, säger Ann-Catrin ”Ancan” Carlsson, hästchef på Flyinge.Den som är intresserad av Robin Z kontaktar mia.johansson@flyinge.se eller Ann-Catrin Carlsson 070-7733853. Språngavgiften är 2000 kronor och dräktighetsavgift vid 45 dygn är 3000 kronor. Priserna är exklusive moms. Stoägaren betalar själv ett-sto-licens och alla kostnader i samband med leverans från Skånesemin.

En av Flyinges skolhästar, Retzina född 2008 e. Robin Z – Cardento som tävlar upp till 1.30 hoppning med Flyinges beridarelever.
– Henne har vi haft flera spekulanter på men hon är en fantastisk skolhäst för eleverna så hon blir kvar i stallet, säger Ann-Catrin Carlsson.
Kontaktperson
Mia Johansson  Ekonomi och administration
Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.