Guidade turer

Flyinge är ett av världens äldsta stuterier som fortfarande är i drift. Det är ett unikt hästsportcentrum som ofta besöks av såväl hästentusiaster som historiskt intresserade människor. Under en guidning berättar vi om Flyinges gedigna historia från 1100-tal till nutid och du får en orientering över Flyinges anläggning samt verksamhet idag. Vi tittar naturligtvis på många av de fina hästarna som finns här samt besöker Flyinges vagnsmuseum.

Guidade turer i sommar

Hur många hästar får plats i lilla ridhuset? Vem ligger begravd på Kastanjegården och hur bedrivs egentligen ett av världens äldsta statsstuterier idag? Välkommen på guidad tur runt Flyinge, vi garanterar att du får se såväl storkar som hästar!

Varje söndag i juli och augusti klockan 13.00 (3,10,17,24,31 juli samt 7,14,21, 28 augusti) är det guidade turer på Flyinge. Samling utanför hästsportbutiken Ryttare & Häst. Priset är 100 kronor per person, betalning sker kontant eller via swish på nummer 123 237 55 09

Gruppbokningar

Maximalt antal i gruppen är 30 personer. För större grupper eller för grupper med speciella önskemål kan särskilda överenskommelser göras. För mer information samt bokning av guidning kontakta Flyingekontoret, tel 046-649 00 eller skicka mail till info@flyinge.se

Priser (exkl 25% moms)
Grupp 09.00-16.00, vardagar 1800 kr
Grupp, kvällstid vardagar, helger 2400 kr
Guidning, skolklasser vardagar (inkl info om våra utbildningar) 800 kr

 

Flyinge Kungsgård är alltid öppen om du vill strosa omkring på området.
Stallarna är öppna 08.00 – 16.00 och det finns informationstavlor på flera ställen. Fråga gärna personalen om du undrar något.

Välkomna!

9 Responses to Guidade turer

 1. Emma skriver:

  Hej 🙂

  Vill gärna komma och besöka er samt få in det samtidigt om en av de guidade turerna. I texten står det att det är på söndagar men om man ska förbeställa är det på en tisdag. Vilken av dagarna är det? eller är det både och?
  Tacksam för svar så fort som möjligt! 🙂

  Mvh Emma

 2. Jörn skriver:

  Hej,
  Arrangerar ni ridning för barn? Jag har 3 ungar, 4, 6 o 11 som älskar hästar o vill rida.

  • flyinge skriver:

   Hej
   Vi har endast ridning för äldre elever. De yngsta är eleverna som går gymnasieutbildning hos oss. Ni är välkomna att komma och besöka oss och titta på hästarna.

 3. Karin skriver:

  Kan man besöka er en helg i september, eller är det bara på sommaren man kan besöka Flyinge

  • flyinge skriver:

   Hej
   Du är välkommen att besöka anläggningen dagligen året om mellan kl.09-16. Organiserade guidningar har vi endast under sommaren och sporadiskt under resten av året.

 4. Anton skriver:

  Hej
  Har ni några guidningar på engelska?

 5. ECB skriver:

  Hej! Kan man komma till er när som helst för att titta i stallen och på hästarna eller måste man boka besök?

Kommentera