Nyhet

Flyinge Equestrian Arena – premiär för en av Europas största anläggningar!

En lång resa har nu äntligen nått sitt mål.  Flyinge Equestrian Arena står klar och invigs den 23 juli med Ungdoms - EM i Sportkörning som premiärtävling på anläggningen

Arenan har tillkommit genom att entreprenörerna Niko Boculica och Mathias Grönberg fick möjlighet att förvärva markområdet 2018 av Flyinge AB med syftet att utveckla en anläggning för ridsport i toppklass för att möta Flyinge AB:s framtida behov.

– Målet är att genom Flyinge Equestrian Arena, skapa Europas främsta mötesplats för utbildning, träning och tävling inom hoppning, dressyr, fälttävlan och körning intill en unik hippologisk kulturmiljö. Det banar väg för ett nordeuropeiskt centrum för träning och tävling på toppnivå! Nu blir det verklighet säger Jens Fredricson, stallmästare och sportansvarig på Flyinge AB.

Areal för en framtida terrängbana, en färdig stor fibersandsbana med plats för ett antal större eller mindre parallella banor finns klara att tas i bruk för tävling och utbildning. En ytterligare stor fibersandsbana är också under uppförande.

Banorna utformas för att kunna nyttjas av alla discipliner vid träning. Brunnar, bevattning och dränering har konstruerats för att säkerställa att banorna kan användas under en större del av året.

– Vår vision sedan projektets start 2018 har varit att utveckla området med ridsportens bästa för ögonen och att stärka Flyingebygdens attraktionskraft säger Mathias Grönberg. Det är en enorm möjlighet i den kompetens, historia och tradition som finns på Flyinge, kombinerat med vår kunskap kring fastigheter och gastronomi, men också behovet av en internationell tävlingsarena i världsklass i den här delen av Europa fortsätter Mathias Grönberg.

– Den stora färdiga huvudbanan kommer kallas för Fredricson Arena, efter familjen Fredricson och deras stora betydelse för svensk ridsport och Flyinge i synnerhet, säger Niko Boculica.

– Det har varit en lång process, men tack vare mycket envishet och uthållighet är arenan nu äntligen klar att öppnas, vilket är fantastiskt roligt och en milstolpe för Flyinge AB säger Mårten Holmqvist, vd för Flyinge AB och Ridskolan Strömsholm AB. För oss kommer den nya anläggningen ge möjlighet att ytterligare utveckla våra utbildningar i linje med vår strategiska plan mot 2030.

-Tävlingsverksamheten kommer att ske i nära samverkan mellan Flyinge Hästsportklubb, Skånska Körsällskapet, Flyinge AB och ägarna under det gemensamma namnet Flyinge Equestrian Arena. Arenan kommer ha stor betydelse för utvecklingen av Flyinge och hela närområdet fortsätter Mårten. Genom att den nya Arenan nu är färdig för tävlingar och utbildning tar vi ett viktigt steg mot riksanläggningarna Flyinges och Ridskolan Strömsholms gemensamma vision – Swedish Equestrian Centers of Excellence avslutar Mårten Holmqvist.

För mer information:

Jens Fredricson

Stallmästare och sportansvarig

Ridskolan Strömholm AB och Flyinge AB

070-819 06 45

Mathias Grönberg

VD, Gaspari-koncernen

0709-61 71 25

info@gasparilodge.se

Mårten Holmqvist

VD, Ridskolan Strömholm AB och Flyinge AB

070-250 34 66

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.