Nyhet

Två av tre i landslagsledningen för hopplandslaget är Flyingelärare

Det blir ett team om tre som utgör landslagsledningen för hoppning. Henrik Ankarcrona tar täten och bildar tillsammans med, Ann-Catrin ”Ancan” Carlsson och Pether Markne ledartrion som skall stötta det svenska hopplandslaget på vägen mot medaljer.
AnnCatrin "Ancan" Carlsson ansvarar för beridarprogrammet på Flyinge där förbundskapten Henrik Ankarcrona är en av lärarna.

Ann-Catrin ”Ancan” Carlsson har en av de tyngsta meritlistorna inom svensk ridsport. Till vardags är hon lärare i hoppning på Flyinge, är ansvarig för det unika Beridarprogrammet samt Affärsområdeschef för Hästar och Avel på Ridskolan Strömsholm och Flyinge. Erfarenhet från landslagsledning har hon också. Tidigare för junior- och young rider-landslaget och arbetade då tillsammans med Maria Gretzer när hon var förbundskapten.

Pether Marknes meritlista är även den lång med erfarenheter som både tränare och landslagsryttare själv. I landslagsledningen har han funnits med för ungdomsryttarna.

– Jag vill ha ett litet team med mycket erfarenhet från olika delar av hoppningen. Med Ancan och Pether har jag hittat de resurspersoner jag behöver i mitt jobb, säger Henrik Ankarcrona.

Ann-Catrin Carlsson kommer också att bli mentor för landslagsledningen för ungdomsryttarna på häst och ponny.

Mer från Flyinge
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.