FAQ

En vanlig skolvecka är du 4 dagar i veckan på Polhemskolan i Lund och en dag i veckan på Flyinge. På Polhem läser du ”vanliga” NA ämnen med Matte 4 ggr i veckan, börjar ca 8.00 och slutar ca 15.00. På Flyingedagen har du ridning/körning och praktisk teori på fm och Hippologi på eftermiddag, eleverna har även stalltur morgon eller eftermiddag. Dagen börjar ca 7.30 och slutar ca 16.00.

Hippologigymnasiet är den enda utbildningen i landet där du läser NA med profil häst! Du får lärare som brinner för sina ämnen och som alla har hög kompetens. Lärarna på Flyinge är alla behöriga och praktiklärarna är meriterade inom sporten upp till landslagsnivå!  Du läser i en unik miljö och får ta del av kunskapen i en levande verksamhet med tävlingar, evenemang och andra utbildningar. Vi har välutbildade hästar som är anpassade till utbildningen. Du har möjlighet att i åk3 ta hästskötarexamen och får, om du klarar det både en yrkesexamen och en högskoleförberedande utbildning.

Vad gäller betyg från högstadiet var lägsta meritvärdet 202 poäng 2016. När det kommer till din hästerfarenhet, har vi både elever som tävlar på hög nivå och elever som rider på ridskola utan ambition att tävla.

Uppstallning sker i närliggande stall, det finns många stall med ”skrittavstånd” till Flyinges anläggning. I huvudsak rider man på skolhäst, man kan efter dialog med ridläraren komma överens om att ta med den egna hästen till lektion vid valda tillfällen. Leta stallplats på Facebooksidan ”Boende och stallplatser för studenter på Flyinge”.

En del upplever att det är svårt att hitta Hippologigymnasiet när de ska fylla i sin ansökan på ansökningswebben. Gör såhär: När du är inne på ansökningswebben ska du enbart ange skola (Polhemsskolan) och hoppa över den lista där man i vanliga fall anger inriktning.  Då kommer en skolas alla utbildningar upp med ett klickbart ”lägg till” därefter

Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.