Hoppning hippologprogrammet

HIPPOLOGPROGRAMMET FLYINGE och STRÖMSHOLM

Du får en bred och djup utbildning inom det mesta som rör hästar och hästverksamhet; ridkonst, avel, hästens biologi, veterinärvård, foder, hästhållning samt ekonomi, pedagogik och ledarskap.

Efter examen har du goda möjligheter att få jobb, som till exempel beridare, stallchef eller ridskolechef. Hippologer efterfrågas också av stuterier, veterinärkliniker och försäkringsbolag.

Utbildningen drivs av SLU och efter examen kan du söka masterprogrammet Animal Science. Kanske blir det en början på att jobba med forskning på universitet, myndigheter eller företag.

Luftigt, säkert och hästlängds avstånd

I dessa tider är det såklart extra viktigt att du känner dig väl omhändertagen. Våra gemensamhetsutrymmen som dusch, matsal och vardagsrum har god ventilation och städas dagligen enligt coronadirektiv.

Självklart följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer att tvätta händer, använda handsprit och hålla koll på förkylningssymtom. Dessutom är ju hästlängdsavstånd naturligt för oss hästmänniskor!

STUDIESTÖD OCH MÖJLIGHET TILL BOENDE OCH UPPSTALLNING

Du har möjlighet att hyra boende i närheten av anläggningarna. Många av dessa boenden har också stallplatser att hyra ut och annars finns det många stall i närområdena. Vi kan inte erbjuda något boende i vår regi, men tipsar gärna om kontakter. Som studerande på Hippologprogrammet är du berättigad till studielån.

Var du är bor i Sverige kan du söka till Flyinge eftersom du får inackorderingsbidrag från din hemkommun. Läs mer om inackorderingstillägg.