Hästskötare med inriktning drift av anläggning

Det här är en unik gymnasieutbildning där du lär dig att sköta både hästar och anläggningar. Eftersom alla Sveriges hästsporter behöver den här kunskapen har du lätt att få jobb direkt efter examen. Som hästskötare, med att sköta och driva hästsportanläggningar eller både och. På sikt kanske du jobbar som stallchef.

Du får träna på det praktiska arbetet med skötsel och drift av hästsportanläggningar – i vardagen och i samband med tävlingar och evenemang. Ridning, körning och skötsel av hästar står på schemat och du lär du dig också att snickra och hantera maskiner som används i yrket.

Luftigt, säkert och hästlängds avstånd

I dessa tider är det såklart extra viktigt att du känner dig väl omhändertagen. Väljer du att bo i något av våra sex elevhem får du eget rum och en elevhemsvärd som är tillgänglig dygnet runt.

Våra gemensamhetsutrymmen som dusch, matsal och vardagsrum har god ventilation och städas dagligen enligt coronadirektiv. Självklart följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer att tvätta händer, använda handsprit och hålla koll på förkylningssymtom. Dessutom är ju hästlängdsavstånd naturligt för oss hästmänniskor!

Elever från hela landet

Var du är bor i Sverige kan du söka till Flyinge eftersom du får inackorderingsbidrag från din hemkommun. Läs mer om inackorderingstillägg.