Vård och anläggning Flyinge

Mästare på banor, hagar och stall Goda chanser till jobb direkt efter skolan

Under dina gymnasieår får du rida, köra och sköta hästar – allt med fokus på god hästhållning. En stor del av utbildningen ägnas åt att du lär dig hur man håller banor, hagar och stall i gott skick. Att snickra och fixa ingår, liksom att hantera, sköta och köra maskiner.

Flyinge - Hippologigymnasiet med naturvetenskapligt program

Högsta klass – både i teori och praktik!

Flyinge är ett kunskapscentrum med egen forskning och hög kompetensnivå. Kombinationen av teori och praktik skapar en helhet som ger värdefull kunskap för ditt framtida studie- eller yrkesliv. Tillsammans med Riksanläggningen Ridskolan Strömsholm bildar vi Swedish Equestrian Centres of Excellence och vår ambition är att erbjuda excellens på alla plan. 

Flyinge gymnasieutbildning

Naturbruksprogram, särskild variant

Utbildningen bygger på naturbruksprogrammet och ger dig en yrkesutgång som hästskötare med inriktning skötsel och drift av hästsportanläggning. Genom egna tillval kan du också uppnå högskolebehörighet. 

Öppet för alla oavsett hemort

Utbildningen är riksrekryterande vilket innebär att du kan söka oavsett var du bor eftersom du får inackorderingsbidrag från din hemkommun. Som inackorderad bor du på anläggningen i något av våra trivsamma elevboendet. Läs mer om inackorderingstillägg.

Luftigt, säkert och hästlängds avstånd

I dessa tider är det såklart extra viktigt att du känner dig väl omhändertagen. Väljer du att bo i något av våra sex elevhem får du eget rum och en elevhemsvärd som är tillgänglig dygnet runt.

Våra gemensamhetsutrymmen som dusch, matsal och vardagsrum har god ventilation och städas dagligen enligt coronadirektiv. Självklart följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer att tvätta händer, använda handsprit och hålla koll på förkylningssymtom. Dessutom är ju hästlängdsavstånd naturligt för oss hästmänniskor!