Gymnasieprogram

Sveriges Ridgymnasium – Naturbruksprogrammet

I samarbete med Sveriges Ridgymnasium erbjuder vi Naturbruksprogrammet – inriktning: Lantbruk – Profiler: Häst/Ridsport. Ett gymnasieprogram för dig som vill ha mycket häst på schemat.
Information om boende och inflyttning hösten 2018

Ska du börja på något av gymnasieprogrammen på Flyinge till hösten? Här hittar du mer information om boende och inflyttning.

Från och med tisdag 7 augusti kommer nya ettor att kunna få besked om var de ska bo.
Tidigaste inflyttning för hippologigymnasieelever är söndag 12 augusti klockan 10.00. Därefter är det inflyttning efter överenskommelse under veckan och helgen 18-19 augusti. Under helgen är det 10-18 som gäller för inflyttning.

Har du frågor kring boendet kan du e-posta eller ringa till Anna-Karin Nilsson, Elevhemsansvarig. Anna-Karin kommer att svara så snabbt som möjligt, men under sin semester v26-v31, kommer hon bara att kunna svara i begränsad omfattning.

Kontaktuppgifter
Anna-Karin Nilsson
046-649 34
anna-karin.nilsson@flyinge.se

Om utbildningen

På schemat har du mycket ridning och du spenderar alla dagar i veckan hos oss på Flyinge Kungsgård. Där läser du karaktärsämnen för naturbruk, men givetvis också de gymnasiegemensamma ämnena; som svenska, engelska och matematik.

I ridningen rider du hoppning, dressyr och till viss del terräng för Sveriges Ridgymnasiums lärare på Flyinge.

På Sveriges ridgymnasiums hemsida kan du läsa ännu mer om utbildningen.

Till sverigesridgymnasium.se

Välkommen hit!

Är du nyfiken på hur det är att gå gymnasiet på Flyinge?

Vill du komma hit en dag? Anmäl dig till att skugga en student här

Önskar du göra din praktik hos oss? Anmäl dig till praktik på Flyinge här

Frågor och svar

Nej, det behöver du inte, du nyttjar Flyinges välutbildade skolhästar under din utbildningstid. Har du egen häst som du önskar använda i utbildningen finns det möjlighet till det.

Naturbruksprogrammet är ett yrkesprogram som i första hand ger en yrkesexamen, men våra profiler är utformade så att du kan få både en yrkesexamen och en allmän behörighet till högskola. För att få grundläggande behörighet behöver du läsa Svenska/Svenska som andraspråk 1,2 och 3, Engelska 5 och 6 + Matematik 1 med lägsta betyget E. Vi erbjuder även fler kurser utöver dessa och många av våra elever får då med sig särskilda behörigheter., men då behöver du läsa dessa utöver dina 2500p så kallat utökat program. Hela 90% av de elever på SRG´s skolor, som tog gymnasieexamen 2015, hade allmän behörighet att söka till högskola 2015.

Ja, för Naturkunskap2 läser våra elever Naturkunskap 1a1 samt Djuren i naturbruket och Djurhållning obligatoriskt. För Biologi 2 läser våra elever Marken och växternas biologi obligatoriskt, vilket enligt regeringen och skolverkets uppdaterade behörighets regler från 1 juli 2011 (GY11) ska ge ersättningsbehörighet.

Utbildningen innehåller mycket praktiska moment, men även en hel del teori. Målet är att utbildningen ska ge dig goda kunskaper som förbereder dig till ett yrke med häst och du spenderar en stor del av din skoldag i stallet. Både stallet och ridhuset kommer vara en naturlig del av din vardag. I utbildningen ingår även Arbetsplatsförlagt Lärande (APL) med minst 15 veckor. Vi är en del av det EU-finansierade projektet Erasmus+ som innebär att två elever per skola och termin har möjlighet att förlägga sin APL utomlands.

Ladda ner mer information

Elevhem

Ladda ner Format: pdf Storlek: 137.0 KB

Mer information om SRG

Ladda ner Format: pdf Storlek: 121.5 KB

Poängplan SRG

Ladda ner Format: pdf Storlek: 377.8 KB

Anmälan till elevboende

Ladda ner Format: pdf Storlek: 138.8 KB

Följ Sveriges Ridgymnasium

På SRG gillar vi snö ❄️#srgflyinge #gymnasieval2017

A post shared by Sveriges Ridgymnasium (@ridgymnasium) on

Kontakt
Bengt Pregart tf utbildningsledare Flyinge med ansvar för Gymnasieutbildningar, Unghästprogrammet och Beridarprogrammet.
Sofia Lundbäck Stallchef, lärare yrkesämnen
Anna-Karin Nilsson Elevhemsansvarig
Susanne Schelin Elevhemsansvarig
Niclas Swerre Elevhemsansvarig
Aili Bernhardtz Föräldraledig

Fler utbildningar

Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.