Gymnasieprogram

Sveriges Ridgymnasium – Naturbruksprogrammet

I samarbete med Sveriges Ridgymnasium erbjuder vi Naturbruksprogrammet – inriktning: Lantbruk – Profiler: Häst/Ridsport. Ett gymnasieprogram för dig som vill ha mycket häst på schemat.
Om utbildningen

På schemat har du mycket ridning och du spenderar alla dagar i veckan hos oss på Flyinge Kungsgård. Där läser du karaktärsämnen för naturbruk, men givetvis också de gymnasiegemensamma ämnena; som svenska, engelska och matematik.

I ridningen rider du hoppning, dressyr och till viss del terräng för Sveriges Ridgymnasiums lärare på Flyinge.

På Sveriges ridgymnasiums hemsida kan du läsa ännu mer om utbildningen.

Till sverigesridgymnasium.se

Information gällande höstterminen

Allmän information om skolan
Kontakta Aili Bernhardtz from 24 juli

Stall
Du som kommer med egen häst som skall stallas upp på Flyinge är välkommen veckan efter skolstart. Då har du hunnit få information om var din häst skall stå, foder, hagar och annan information kring uppstallningen. Om detta inte är möjligt kan inflytt i stallet ske tidigast 19-20 augusti. Kontakta stallchef Sofia Lundbäck med dina  frågor och funderingar. OBS! Glöm inte att du måste anmäla om du skall ta med häst, gör det till Sofia snarast, senast  den 1 augusti behöver hon veta vilket datum hästen kommer för att du ska vara garanterad en box.

Elevhem

Vi önskar alla nya och ”gamla” elever välkomna till ett nytt läsår hos oss på Flyinge. Då skolstarten är olika för Hippologigymnasiet (börjar torsdag 17 augusti) och SRG (börjar måndag 21 augusti) kommer vi att erbjuda inflyttning from lördagen den 12 augusti (den helgen i första hand HG elever).

From måndagen den 7 augusti kl. 12 är ni välkomna att ringa om ni har frågor eller funderingar. Vi håller semester under juli, men tittar ibland på mailen och svarar i den mån vi kan och hinner under sommaren. Under den veckan kommer vi att kontakta er alla så vi vet vilket datum ni flyttar in på elevboendet.

Vi kommer att finnas på plats för att ta emot er lördagen den 12 augusti och söndagen den 13 augusti mellan kl 10 –18.

Samma tider helgen den 19 – 20 augusti.

Ni är såklart välkomna att flytta in under veckan däremellan också.

Ni betalar hyra from det datum ni flyttar in.

Våra kontaktuppgifter:
anna-karin.nilsson@flyinge.se 0707-938649
susanne.schelin@flyinge.se 0707-938654
niclas.swerre@flyinge.se 0707-938648

Varmt välkomna till ett nytt läsår hälsar

Susanne, Niclas och AnnaKarin

Frågor och svar

Nej, det behöver du inte, du nyttjar Flyinges välutbildade skolhästar under din utbildningstid. Har du egen häst som du önskar använda i utbildningen finns det möjlighet till det.

Naturbruksprogrammet är ett yrkesprogram som i första hand ger en yrkesexamen, men våra profiler är utformade så att du kan få både en yrkesexamen och en allmän behörighet till högskola. För att få grundläggande behörighet behöver du läsa Svenska/Svenska som andraspråk 1,2 och 3, Engelska 5 och 6 + Matematik 1 med lägsta betyget E. Vi erbjuder även fler kurser utöver dessa och många av våra elever får då med sig särskilda behörigheter., men då behöver du läsa dessa utöver dina 2500p så kallat utökat program. Hela 90% av de elever på SRG´s skolor, som tog gymnasieexamen 2015, hade allmän behörighet att söka till högskola 2015.

Ja, för Naturkunskap2 läser våra elever Naturkunskap 1a1 samt Djuren i naturbruket och Djurhållning obligatoriskt. För Biologi 2 läser våra elever Marken och växternas biologi obligatoriskt, vilket enligt regeringen och skolverkets uppdaterade behörighets regler från 1 juli 2011 (GY11) ska ge ersättningsbehörighet.

Utbildningen innehåller mycket praktiska moment, men även en hel del teori. Målet är att utbildningen ska ge dig goda kunskaper som förbereder dig till ett yrke med häst och du spenderar en stor del av din skoldag i stallet. Både stallet och ridhuset kommer vara en naturlig del av din vardag. I utbildningen ingår även Arbetsplatsförlagt Lärande (APL) med minst 15 veckor. Vi är en del av det EU-finansierade projektet Erasmus+ som innebär att två elever per skola och termin har möjlighet att förlägga sin APL utomlands.

Ladda ner mer information

Elevhem

Ladda ner Format: pdf Storlek: 137.0 KB

Mer information om SRG

Ladda ner Format: pdf Storlek: 121.5 KB

Poängplan SRG

Ladda ner Format: pdf Storlek: 377.8 KB

Anmälan till elevboende

Ladda ner Format: pdf Storlek: 132.0 KB

Följ Sveriges Ridgymnasium

På SRG gillar vi snö ❄️#srgflyinge #gymnasieval2017

A post shared by Sveriges Ridgymnasium (@ridgymnasium) on

Kontakt
Aili Bernhardtz Utbildningsledare gymnasiet
Sofia Lundbäck Stallchef, lärare yrkesämnen
Anna-Karin Nilsson Elevhemsansvarig
Susanne Schelin Elevhemsansvarig
Niclas Swerre Elevhemsansvarig

Fler utbildningar

Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.