Kurs

SOMMARKURSER 2023

Flyinge erbjuder en unik mix av välutbildade hästar och skickliga ridlärare i miljöer från moderna ridhus och utebanor till vackra historiska byggnader och platser.

Våra kurser vänder sig till ryttare som är minst 18 år (undantag elever på Flyinge eller ryttare i målsmans sällskap) och rider på lägst LB-LA-nivå, se respektive kurs.
Observera att våra hästar rids till vardags av elever och studenter som genomför en professionell utbildning inom ridning. Det gör att våra hästar kräver en viss förkunskap och balans samt inverkan av dig som ryttare. Du rider och sköter Flyinges välutbildade skolhästar. I kurserna ingår ridning/körning och teori enligt respektive kurs nedan samt en mindre mängd häst- och anläggningsvård i grupp på morgon och eftermiddag. Du rider i grupper om max 8 ekipage/grupp.

Kör- och Tömkörning
Marie Kahrle och Gitte Johansson 6 platser

Syftar till att ge dig som deltagare en grund i tömkörning och få prova på körning. Passen sker omväxlande i våra vackra miljöer och på utebanor.
Förkunskaper: Hästvana
Planerat innehåll:
Dag 1: Kursstart runt lunch, ett tömkörningspass på eftermiddagen med teori.
Dag 2: Introduktion körning fm, gruppvis körning em.

Dag 3: Tömkörning fm. Avslutning med lunch ca kl 13.00

Kurskostnad: 3 350 kr. Kostnad för mat och ev. logi tillkommer”. Tips på boende i närområdet finns på följande länk.

Igångsättningskurs

Therese Thölix och Pontus Molin 8 platser
Syftar till att ge dig som deltagare en ridupplevelse i Flyinges fantastiska miljö samtidigt som vi ger våra skolhästar en bra igångsättning inför läsårets kursstart. Tempot är därför lugnare än i våra traditionella sommarkurser. Fokus ligger på grundridning och genom varierade och ändamålsenliga övningar träning av sits, balans & inverkan i enlighet med utbildningsskalans steg. Ridningen sker i våra vackra miljöer, omväxlande på utebanor, i naturen och i ridhus. Även möjlighet att prova Flyinges ridsimulator ingå.
Förkunskaper: Ryttare på LB-nivå
Planerat innehåll:
Dag 1: Kursstart vid kl 13, ett ridpass på eftermiddagen.
Dag 2–3: 2 ridpass/dag.
Dag 4: 1 ridpass på förmiddagen, kursavslutning ca kl 13.
Totalt 6 ridpass. Clinic/teori någon av dagarna.
Kurskostnad: 4 350 kr. Kostnad för mat och ev. logi tillkommer. Tips på boende i närområdet finns på följande länk.

Anmälan och villkor

Anmälan

Sista anmälningsdag är den 9 juni 2023, finns platser kvar tas anmälningar emot även därefter. Anmälan och betalning sker via Tickster. Anmälan är bindande, se
”Anmälningsvillkor” nedan. ”Först till kvarn” tillämpas. Efter sista anmälningsdag får du all praktisk information och kursbekräftelse via den mailadress du angivit i din anmälan.

Anmälningsvillkor:

Anmälan är bindande. Vid avbokning mer än 10 vardagar innan kursstart uttages 25% av kursavgiften dock minst 500 kr i avbokningsavgift. Vid avbokning därefter erläggs
hela kursavgiften om inte läkarintyg kan uppvisas. Om intyg uppvisas betalar deltagaren endast avbokningsavgiften. Vi reserverar oss mot eventuella ändringar i kursupplägget samt att kurserna kan
ställas in vid för få anmälningar. Om Flyinge beslutar att ställa in en kurs återbetalas inbetald kursavgift oavkortat.

Fler utbildningar

Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.