Gymnasieprogram

Flyinge Hästsportgymnasium

Flyinge Hästsportgymnasium är en unik utbildning med flera kurser som du bara kan läsa här hos oss! Yrkesutgången är: Hästskötare med inriktning skötsel och drift av hästsportanläggningar. För att lyckas som yrkesverksam inom hästbranschen behöver du många ägg i din korg eller flera strängar på din lyra – det är vår filosofi. Du behöver helt enkelt kunskaper inom ett brett spann av områden – och det får du om du väljer vår utbildning för dina gymnasiestudier! Vi har hästen i centrum för allt lärande och med den som utgångspunkt utvecklar vi tillsammans med dig som elev dina personliga färdigheter inom ridkonsten, dina kunskaper om hästar och träning, din förmåga till skötsel av ridbaneunderlag, din färdighetsträning i praktiska avsuttna moment och mycket mer.
ANSÖKNINGSPERIOD 15 JANUARI - 9 FEBRUARI

Utbildningen är riksrekryterande vilket innebär att du kan söka oavsett var du bor eftersom du får inackorderingsbidrag från din hemkommun.

För att söka till oss gör du ditt gymnasieval i din hemkommun genom deras gymnasieansökan. Bra att ha till hands när du söker är:

Namnet på skolan: Flyinge Hästsportgymnasium

Kommun: Lund, kommunkod 1281

Program: Naturbruksprogram – särskild variant

Ansökningskod/Studievägskod: NBHASV0R

Läsårstider för Flyinge Hästsprotgymnasium

Hösttermin: 16 augusti till och med 20 december 2023
Höstlov: Vecka 44 för åk1 och åk2
Vecka 45 för åk3
Studiedag Vecka 51 – måndag 18/12, tisdag 19/12, onsdag 20/12
Vårtermin: 8 januari till och med 12 juni 2024
Sportlov Vecka 8
Påsklov Vecka 13
Kristihimmelfärd Vecka 19 – fredag 10/5
Klämdag Vecka 23 – fredag 7/6
Studiedag Vecka 20 – Måndag 13/5

APL perioder

År 1 3 veckor vecka 48,49 och 50
År 2 8 veckor vecka 35,36,37 och 38 samt vecka 9,10,11 och 12
År 3 5 veckor vecka 2,3,4,5,6 och 7

Öppna hus, Prova på dagar, Informationsmöten under hösten 2023 & våren 2024

 

Onsdag 31/1 Öppet Hus Alla Utbildningar 15.00 – 19.00 mer info kommer.

Måndag 15/1 Informationsmöte 17.00-18.30

 

Om utbildningen

Hästskötare med inriktning skötsel och drift av hästsportanläggningar – vad betyder det egentligen? Vi återkommer till det. I stället är den första fråga du ska ställa dig: hur ser jag framför mig att mitt liv med hästar ska se ut? Är svaret att ditt yrkesliv ska finnas inom hästnäringen? Är det att arbeta praktiskt med hästar inom någon form av verksamhet som lockar dig? Ja, då ska du fortsätta läsa den här texten, för då kan förklaringen till vad ”hästskötare med inriktning skötsel och drift av hästsportanläggningar” betyder vara av högsta intresse för dig!

Hästskötare med inriktning skötsel och drift av hästsportanläggningar betyder, om man ska sammanfatta det kort, att vi ser på det här med att jobba inom hästnäringen som flera olika delar av en helhet. För att lyckas i branschen behöver man kunskap om hästar, färdigheter i att rida men också kompetensen att sköta det som finns runt omkring. Vad menar vi då? Jo, att jobba med hästar är ju inte bara timmen man sitter i sadeln. Oavsett om du vill arbeta som hästskötare i ett tävlingsstall, bli anställd som personal på en ridskola eller driva egen verksamhet så småningom, så gäller samma sak: stall och hagar ska skötas, ridhus och ridbanor ska harvas, vattnas och ibland bytas material på. Kanske anordnas det tävlingar där du jobbar – hur går då det arbetet till egentligen?

På Flyinge Hästsportgymnasium får du under dina tre gymnasieår lära dig om alla de här delarna av hästbranschen. Du lär dig att ta hand om hästar och allt runtomkring. Du får kunskaper som gör dig anställningsbar och trygg i ditt kommande yrkesliv.

.

Vår utbildningsfilosofi

Hästarna är mittpunkten och den centrala delen som genomsyrar nästan alla utbildningsmoment under hela din gymnasietid på Flyinge Hästsportgymnasium. Vi arbetar mycket med att väva in hästen i de olika kurserna som traditionellt sätt inte handlar om hästar. Några exempel: i ämnena Svenska och Engelska får du möjlighet att både läsa och skriva om hästar, i ämnet Idrott och hälsa får du lära dig mer om du på lämpligast sätt tränar avsuttet för att bli ditt bästa uppsuttet

Flyinges anläggning

Flyinge Kungsgård är en stor anläggning som rymmer över hundra hästar och flera olika utbildningar. Här finns fyra ridhus (varav tre stycken är 80 meter långa), en ovalbana under tak, fyra utebanor, två gräsbanor, en galoppbana, en rakbana, en grusplan för körning samt vägar och stigar för uteritt.

Hästarna som bor på Flyinge är inhysta på flera olika sätt. Vi har dels ett antal olika stall där hästarna står på box och går ut i hagen dagtid och vi har dels två former av lösdrift för hästarna. Den ena är traditionell där hästarna går i flock med ligghall och fri tillgång på grovfoder. Den andra är mer högteknologisk. Där har varje häst en halsrem med ett chip som ger hästen tillgång till olika matstationer under en viss mängd tid av dygnet. Även här går hästarna i grupp och kan själva välja om de vill spendera sin tid utomhus eller i ligghallen. Hästarna som bor i något av lösdriftssystemen tas in till en speciell byggnad som kallas för Vagnslidret när de ska göras i ordning för ridning.

Till de teoretiska lektionerna har vi vårt Utbildningshus. Det ligger mitt inne på anläggningen och här finns det både stora och små lektionssalar. Det finns också skåp, grupprum och ytor där man kan sitta ner för att umgås.

Hästar och ridning

På Flyinge finns omkring 25 skolhästar till ridning och 10 skolhästar till körning. Som gymnasieelev hos oss har du möjlighet att välja kurser där du rider och/eller kör under samtliga utbildningsår. Under ditt första gymnasieår läser du kursen Ridning och körning. Som grund har du då ridning en gång i veckan och körning en gång i veckan på schemat. Under perioder blir det även blockläsning med utökad ridning, då har du ridning två gånger i veckan och körning fortsatt en gång i veckan. Under ditt andra gymnasieår läser du kursen Ridning 1. Det är en fortsättningskurs och du har ridning på

schemat två gånger i veckan. Under ditt tredje gymnasieår läser du kursen Ridning 2. Den bygger vidare på de kurser du har läst tidigare och även här ligger det ridning på schemat två gånger i veckan.

Våra skolhästar är välutbildade och speciellt utvalda för att passa till undervisningen på gymnasiet.

Lärplattformar och teknik

På Flyinge Hästsportgymnasium använder vi oss av lärplattformen SchoolSoft. Vid skolstart får du ett personligt inlogg och sedan har du allt som hör till skolan samlat på ett och samma ställe – uppgifter, undervisningsmaterial och bedömningar. Som ett komplement till SchoolSoft använder vi oss även av Teams. Det är en digital kommunikationsplattform där alla på Flyinge, anställda och studerande vid de olika utbildningarna, har åtkomst och kan kontakta varandra.

När du påbörjar din gymnasieutbildning hos oss så får du en bärbar skoldator. Den är kostnadsfri under hela studietiden och på den finns alla nödvändiga program som du behöver ha för att genomföra dina studier.

Grundläggande högskolebehörighet och utökat program

Från och med läsåret 23/24 ger alla nationella gymnasieprogram grundläggande högskolebehörighet om du läser programmet i sin helhet. Grundläggande behörighet är det samma som det du måste ha med dig om du vill läsa vidare, oavsett vilken högskola eller vilket universitet du väljer att läsa vidare på efter gymnasiet. Om du genomför dina gymnasiestudier på Flyinge Hästportgymnasium får du automatiskt grundläggande högskolebehörighet.

Men möjligheterna slutar inte där. Vi erbjuder utökat gymnasieprogram för att få särskild högskolebehörighet till de elever som önskar. Många högskolor och universitet har högre krav än den grundläggande högskolebehörigheten. Genom att läsa vårt utökade program får du behörighet till framtida utbildningar. Du kan även utöka ditt program med enstaka kurser för att det ska matcha de planer du har efter gymnasiet. Om du till exempel har planer på att läsa vidare på Hippologprogrammet så krävs det en kurs mer i matematik än den grundläggande högskolebehörigheten ger. Då kan du läsa den kursen hos oss. Vi hjälper dig att reda ut exakt vad du behöver för att få den behörighet du önskar!

APL – arbetsplatsförlagt lärande

Arbetsplatsförlagt lärande, eller APL som det kallas, innebär att delar av vissa kurser genomförs ute i arbetslivet hos verksamma företag inom hästbranschen. Flyinge Hästsportgymnasium har samarbete med en mängd olika aktörer inom hästnäringen. Som elev hos oss får du inte mindre än fyra perioder av APL under dina studieår. Du genomför totalt 15 veckor med APL och de är fördelade över alla tre studieåren. Du hinner med att få en inblick i flera olika typer av verksamheter. Det kan till exempel vara en ridskola, ett utbildnings- och tävlingsstall och en veterinärstation.

Evenemang och tävlingar

Förutom att ansvara för utbildningar så är Flyinge också värd för ett antal hästsportevenemang varje år, och här får du som elev möjlighet att delta aktivt i flera av dem! Som exempel kan nämnas SWB Equestrian Weeks. Det är en tävling för unga hästar i åldrarna tre till sju år. Den pågår i två veckor där den ena veckan är inriktad på gångartshästar och den andra är inriktad på hopphästar. Sveriges bästa unghästar gör upp om titlarna som Sveriges bästa. Under senhösten har Flyinge även sin årliga hopptävling Flyinge Indoor med klasser upp till svår hoppning.

Som gymnasieelev på Flyinge Hästsportgymnasium får du inom ramen för de kurser du läser hos oss vara en aktiv del av tävlingsgenomförandet. Du får prova på olika uppgifter som att stå på banan, ropa in ekipage från framridningen, sitta i domartornet och mycket annat. I årskurs tre får du tillsammans

med dina klasskamrater även möjlighet att själv prova hur det är att organisera en egen tävling i form av en Pay and ride eller Pay and jump.

Studiebesök och samarbeten

Som en del i att bli väl förberedd inför yrkeslivet tycker vi på Flyinge Hästsportgymnasium att det är viktigt att du som elev får se dig om i hästvärlden. Vi genomför därför en rad olika studiebesök och har samarbeten med andra typer av hästverksamheter än vår egen under din studietid. Som exempel kan nämnas Jägersro Trav- och Galoppbana, Jens Fredricson, Bollerups Lantbruksinstitut och Lövsta Seminverksamhet. (Observera att studiebesök och samarbeten varierar från år till år.)

Yrkesprov för Hästskötare

Som elev på Flyinge Hästsportgymnasium har du möjlighet att genomföra Svenska Ridsportförbundets yrkesprov för att få ett yrkesdiplom som hästskötare. Från Svenska Ridsportförbundets hemsida: ”Det övergripande målet är att hästskötaren, med iakttagande av ett gott horsemanship, ska ha kompetens att sköta hästar, anläggning och utrustning under arbetsledning, på ett självständigt och yrkesmässigt sätt. Yrkesdiplomet är ridsportens kompetensbeskrivning och bekräftelse på yrkesmässighet avseende personlig färdighet och tillämpad kunskap.”

Möjligheter efter gymnasiet

Efter avslutad gymnasieutbildning på Flyinge Hästsportgymnasium finns det många olika vägar att välja på. Om du känner att du vill ge dig direkt ut i yrkeslivet som hästskötare kommer du att ha en god grund att stå på med kunskaper om både hästar och ridning, skötsel av anläggningar och genomförande av evenemang.

Om du vill fortsätta att utbilda dig är möjligheterna flera till antalet. Bara på Flyinges egen anläggning finns tre olika eftergymnasiala utbildningar som kan ta dig ett steg längre på din väg mot ett yrke inom hästbranschen. Vi har högskoleutbildningen Hippologprogrammet och yrkeshögskoleprogrammen Hovslagarprogrammet och Beridarprogrammet. Du hittar mer om samtliga utbildningar under respektive flik här på hemsidan.

Självklart finns det fler val att göra. Exempel på utbildningar som skulle kunna vara en intressant väg att gå är Lantmästarprogrammet, Eventkoordinator, Verksamhetsledare inom hästnäringen eller Equiterapeut för att nämna några.

Bo på vårt elevhem
För dig som vill bo nära skolan erbjuder vi boende på vårt elevhem. Vi har flera olika hus som alla hör till elevhemmet. I Flyinges lilla samhälle, en knapp kilometer från Flyinge Kungsgård, ligger Flyingegården. På några få minuter med cykel tar du dig enkelt mellan boende och skola. Precis utanför anläggningens mittpunkt, på andra sidan vägen närmare bestämt, ligger våra två hus Norra och Södra elevhemmen.

Att bo ett elevhem kan vara både spännande och utvecklande. Du får lära dig att ta ansvar och att samarbeta med övriga huskamrater för att skapa en hemmiljö där alla trivs och känner sig välkomna.

I husen finns både dubbelrum och enkelrum. Rummen är möblerade med säng, skrivbord, stol, garderob, nattduksbord, och sänglampa. I vissa dubbelrum finns av utrymmesskäl endast ett skrivbord att dela på. För att få en hemtrevlig känsla är det fritt fram att sätta sin egen prägel på rummet med t.ex egen matta, växter, gardiner, ljusslinga, golvlampa, kuddar, filtar, planscher och liknande. I vissa fall kan även mindre hyllor och dylikt skruvas upp efter samråd med personal. Det är

också valfritt hur man vill placera möblerna och i mån av plats är det möjligt att ta med egna möbler. Inga av boendets möbler får tas ut ur rummet. Detta för att säkerställa att rummen är kompletta vid läsårets slut då husen används som vandrarhem.

I alla hus finns gemensamt kök, vardagsrum med TV och tvättstuga. I köket har varje elev en egen plats i kyl, frys och skafferi. Tvättstugan bokas från gång till gång på samma sätt som det brukar vara i ett hyreshus. På Norra och Södra elevhemmen finns dusch och toalett på varje rum och på Flyingegården finns gemensamma duschrum och toaletter i korridoren. I groventrén i alla hus finns skåp för förvaring av ridkläder. Beroende på antal elever kan skåpen ibland behöva delas med en huskamrat.

Frukost ordnar du som elev själv varje dag. Lunch serveras i restaurangen i Stora ridhuset alla skoldagar och kvällsmat serveras måndag till torsdag alla skolveckor. Priset för kvällsmaten är utslaget över hela läsåret och inbakat i månadshyran och därför är priset detsamma även under loven (undantaget sommarlovet då ingen hyra utgår). Om du under din APL gör din praktik på annan ort dras kostnaden för maten av från den månadens faktura. De som stannar på elevhemmet under helgerna lagar all sin mat själva.

Personalen som arbetar på elevboendet består av ett team om tre personer. Varje kväll och natt under skolveckorna finns en i teamet på plats på boendet. De finns där för att stötta i olika situationer och för att arrangera aktiviteter tillsammans med ungdomarna. Framåt natten sover personalen antingen på Flyingegården eller Norra elevhemmet.

Personal i elevhemsteamet är tillgänglig och i tjänst mellan 18.00 och 06.00 alla dagar under skolveckorna. För att komma i kontakt med den som arbetar går det bra att ringa telefonnummer: 046 649 49. Dagtid väder sig elever som behöver hjälp eller stöd till personal på skolan. Övrig tid hjälper eleverna varandra och vänta tills personal är i tjänst. På loven varierar bemanningsgraden beroende på hur många elever som är kvar på elevhemmet.

På kvällar och helger anordnas regelbundet aktiviteter för att erbjuda en aktiv och givande fritid för alla elever.

Aktiviteter som anordnas varje vecka är:

  • Måndagsridning, vilket innebär markarbete/hoppning i Stora ridhuset (där elever med egen häst vanligtvis inte får rida självständigt)
  • Tisdagsträning bestående av varierande gruppträningspass i gymmet med fokus på övningar som passar för ryttare
  • Skjuts till Ica varje torsdag för inköp av matvaror

På helgerna hittar vi på lite olika saker beroende på säsong och särskilda önskemål. Det kan till exempel vara filmkväll, spela spel, pluggstuga, föreläsning, baka, promenera, pyssla i stallet, träna inför hästskötarexamen eller något annat roligt.

Vid ansökan om boende får du önska om du helst vill bo i dubbelrum eller enkelrum samt om du önskar bo på Flyingegården eller Norra/Södra elevhemmet. Då efterfrågan på enkelrum är mycket stor kan vi inte erbjuda det till alla. För att bo på elevhemmet måste du vara beredd att dela rum med någon du inte känner. Detta kan kännas ovant till en början, men kom ihåg att din rumskamrat är i samma situation och det brukar inte vara några problem att kunna varva ner inne på rummet då de flesta vill koppla av och ta det lugnt när man väl ska sova. Övrig tid kan man umgås med andra boende i de gemensamma utrymmena som kök och TV-rum.

Som gymnasieelev är du garanterad en plats på vårt boende om du har behov av det för att klara dina studier. Det finns plats för ca 25 elever per hus och vi blandar elever från olika klasser och till viss del även årskurser. I årskurs ett får de flesta ett rum på Flyingegården och allteftersom elever flyttar ut när de tar studenten så får de som går i årskurs två och ett önska rum på Norra/Södra om de inte vill bo kvar i det rum de har.

Prisnivån för boende ligger mellan 3900 och 4800 kr per månad beroende på om man bor i dubbelrum eller enkelrum samt om man har egen dusch och toalett på rummet eller ej. I priset ingår middagar fyra dagar per vecka, personal, aktiviteter, el och wifi. Priset kan komma att justeras efter hand vid ökade omkostnader.

Under sommaren används Norra och Södra elevhemmen som vandrarhem och eleverna behöver därför flytta ut sina tillhörigheter under sommarlovet. Inflyttning och utdelning av nycklar sker tidigast helgen innan första skoldagen.

Frågor gällande elevhemmet besvaras av elevhemschef Annelie Moilanen Nyrebro

Ansök om elevboende här

Bilder från elevhemmen

Uppstallning av egen häst

Om du har en egen häst som du vill ta med dig när du påbörjar dina gymnasiestudier på Flyinge Hästsportgymnasium så finns det flera alternativ att välja på. Runt omkring Flyinge Kungsgård finns det många stall som erbjuder uppstallning i olika former. På Flyinges hemsida finns en lista över platser som vi rekommenderar. Ett annat sätt att skaffa sig en uppfattning om utbudet är att söka sig till en grupp på Facebook som handlar om boende och stallplatser i Flyingeområdet.

Det är även möjligt att stalla upp sin häst på Flyinges egen anläggning. Det finns ett begränsat antal platser att tillgå och de fylls upp efter hand som bokningar kommer in. I stallhyran ingår förutom box och tillgång till hage också grovfoder, kraftfoder, mineraler och strömedel. All skötsel av hästen inklusive mockning samt in- och utsläpp av hästen är eget ansvar.

Om du vill boka en stallplats, kontakta Elin Manninger 

Det finns möjlighet att ha med den egna hästen som skolhäst i undervisningen. Då gäller följande:

  • Hästen ska visas upp för och godkännas av ridläraren. Det genomförs i samband med terminsstart och bedömningen kan pågå under de fyra första veckorna av terminen.
  • Hästen ska användas i undervisningen vid samtliga ridlektioner under hela terminen.
  • Under de dagar som hästen inte rids i undervisningen ansvarar eleven själv för att motionera den.
  • Hästen kommer att ridas av en klasskamrat under några tillfällen per termin då ordinarie ryttare visar sina kunskaper på andra skolhästar.
  • Om hästen blir sjuk eller skadad så räknas den inte som en skolhäst och månadskostnaden kommer då att justeras till det ordinarie (ej rabatterade) priset.

Stallhyra: 5 000 kr + moms per månad (Totalkostnad: 6 250 kr)

Stallhyra skolhäst: 3 800 kr per månad (ingen moms, priset = totalkostnad)

Vanliga frågor och svar

Flyinge Hästsportgymnasium har riksintag och är riksrekryterande. Det innebär att du som bor i Sverige, Norge, Finland, Danmark och på Åland kan söka till oss. Alla elever har rätt till inackorderingsbidrag via CSN.

För att ha gymnasiebehörighet till ett yrkesprogram krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik och i minst fem andra ämnen från grundskolan. Du kan läsa mer om behörighetskraven för yrkesprogram på Skolverkets hemsida.

Antagning baseras på betyg.

Datum för Gymnasieval 2022 (OBS! Kan variera)

  • Gymnasieval: 15 januari – 15 februari
  • Preliminär antagning: klar 15 april
  • Omval: 25 april – 15 maj
  • Slutlig antagning: Klar 1 juli
  • Sista dag för att registrera ditt svar på skanegy.se: 23 juli
  • Sent val: 7 augusti – 11 september
  • Reservantagning: 6 augusti – 13 september

Sista ansökningsdag för sen ansökan på gymnasiet följer respektive hemkommuns sista ansökningsdag. Detta datum kan variera. Under den här perioden kan du ändra ditt val, eller göra förändringar i rankningen av dina val.

Tänk på att meddela via webben om du avser att anta din plats.

För att söka till oss gör du ditt gymnasieval i din hemkommun genom deras gymnasieansökan. Bra att ha till hands när du söker är:

  1. Namnet på skolan: Flyinge Hästsportgymnasium
  2. Kommun: Lund kommun, kommunkod 1281
  3. Program: Naturbruksprogram – särskild variant
  4. Ansökningskod/Studievägskod: NBHASVOR

Naturbruksprogrammet är ett yrkesprogram med fyra nationella inriktningar(Djur, Lantbruk, Skog och Trädgård).

Hos oss på Flyinge Hästsportgymnasium läser du en särskild variant av Naturbruksprogrammet som bara finns hos oss, yrkesutgången är Hästskötare – inriktning skötsel och drift av hästsportanläggningar.

Alla nationella gymnasieprogram innehåller 2500/2700 gymnasiepoäng. På Flyinge Hästsportgymnasium får du grundläggande högskolebehörighet och har möjlighet att läsa till samhällsvetenskaplig högskolebehörighet. Ett poäng kan i princip översättas till en studietimme. Man särskiljer på gymnasiegemensamma ämnen (som alla program läser), programgemensamma ämnen (som är specifika för programmet), inriktningsämnen, programfördjupningsämnen (som är specifika för inriktningen), individuella val (som är valbara kurser) samt gymnasiearbetet.

Flyinge Hästsportgymnasium erbjuder yrkesutgången Hästskötare – inriktning skötsel och drift av hästsportanläggningar.

Naturbruksprogrammet förbereder dig för yrkeslivet och när du tar studenten är du redo att kliva direkt ut i arbetslivet.

Ja, hos oss läser du Svenska 2, Svenska 3 och Engelska 6. Om du dessutom vill ha samhällsvetenskaplig högskolebehörighet, läser du även Samhällskunskap 1a2, Historia 1a2 och Matematik 2a.

Vi erbjuder även andra kurser, beroende på intresse och behov.

När du läser ett yrkesprogram ingår Arbetsplatsförlagt lärande (APL) i utbildningen. Under APL:en är det tänkt att du ska möta arbetslivet på riktigt.

Du kommer att ha sammanhängande praktik ute på andra hästsportanläggningar än Flyinge. Då blir du, trots att du är elev, en bland andra kollegor och får testa på dina kunskaper och färdigheter i det verkliga arbetslivet. Det ger dig många värdefulla kontakter för det fortsatta arbetslivet och ovärderliga erfarenheter.

Många av våra elever har med sig egen häst hit och det finns möjlighet till uppstallning.

Som elev på en riksrekryterande utbildning har du rätt till inackorderingsbidrag om du inte har möjlighet att åka kommunalt till Flyinge Kungsgård från din hemadress.

Inackorderingsbidraget ska ersätta del av utgifter för hyra av bostad på studieorten, fördyrat uppehälle och resor mellan studieorten.

Flyinge Hästsportgymnasium är en friskola och du söker via CSN.
Bidragets storlek påverkas av hur lång resväg du har.

Kontaktpersoner
Åsa Thybeck Rektor Ridsportgymnasiet Strömsholm och Flyinge Hästsportgymnasium
Teresa Holmberg Bitr. Rektor Flyingehästsportgymansium
Maja Ödman Utbildningsadministratör och ekonomiassistent
Anneli Moilanen Nyrebro Elevhemchef
Elin Manninger Fastighet & Stall
Ladda ner mer information

Gymnasiet Flyinge – anläggnings- och hästskötare

Ladda ner Format: pdf Storlek: 691.4 KB

Poängplan Flyinge Hästsportgymnasium

Ladda ner Format: pdf Storlek: 374.0 KB

LÄRA

Ladda ner Format: pdf Storlek: 91.1 KB

Ordnings- och säkerhetsföreskrifter HRA

Ladda ner Format: pdf Storlek: 213.0 KB

Läsårstider 2023 – 2024

Ladda ner Format: pdf Storlek: 128.3 KB

Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.