12 nov
Utbildning

WEBINAR – Ingen hov ingen häst? – En studie om hovkvalité, prestation och hälsa hos travhästar

Anna Jansson och Malin Connysson presenterar sin studie Barfotaprojektet.

En föreläsning för medlemmar i Hovslagarakademin.

Att träna och tävla hästar utan skor har blivit mer och mer vanligt inom flera olika hästsportdiscipliner. Inom travsporten har det länge funnits en uppfattning att prestationsförmågan kan påverkas positivt om hästarna inte har skor, men också att barfotakörning kan öka risken för galopp. Forskning från Sveriges lantbruksuniversitet visar att det faktiskt går snabbare om travhästarna körs barfota.

Föreläsare:

Anna Jansson, Professor i husdjurens fysiologi, SLU.
Malin Connysson Agr D. Wången/SLU

HUR GÖR JAG FÖR ATT DELTA?

Webinaret är endast för medlemmar i Hovslagarakademin.

HOVSLAGARAKADEMIN- Ett nätverk för dig som vill utvecklas inom hovslagaryrket genom praktisk tillämpning och vetenskapligförankring! Hovslagarakademin är en alumnverksamhet för dig med examen från den treåriga hovslagarutbildningen eller tilläggsutbildningen vid någon av Hästnäringens riksanläggningar! Vill du vara med? Klart du vill!

Mejla namn och adress till jennie.sundin@rsflyinge.se så skickas ett anmälningskort till HOVSLAGARAKADEMIN ut till dig per post. Döp mejlet till INTRESSEANMÄLAN HOVSLAGARAKADEMIN

Länken som du behöver för att klicka in dig på webinaret läggs upp veckan innan föreläsningen i HOVSLAGARAKADEMIN-TEAMS.

Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.