Flyinge - Hippologigymnasiet med naturvetenskapligt program

Hippologigymnasiet

Hippologigymnasiet är ett naturvetenskapligt program med häst på schemat – en unik utbildning som bara finns på Flyinge och som passar dig med höga ambitioner. Utbildningen bedrivs i samarbete med populära Polhemskolan i Lund. Efter examen går många elever vidare till högskolestudier, för t ex hippolog, agronom, ingenjör eller veterinär. Utbildningen passar också dig som vill jobba som hästskötare ett tag innan du fortsätter på universitetet.

Luftigt, säkert och hästlängds avstånd

I dessa tider är det såklart extra viktigt att du känner dig väl omhändertagen. Väljer du att bo i något av våra sex elevhem får du eget rum och en elevhemsvärd som är tillgänglig dygnet runt.

Våra gemensamhetsutrymmen som dusch, matsal och vardagsrum har god ventilation och städas dagligen enligt coronadirektiv. Självklart följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer att tvätta händer, använda handsprit och hålla koll på förkylningssymtom. Dessutom är ju hästlängdsavstånd naturligt för oss hästmänniskor!

Elever från hela landet

Var du är bor i Sverige kan du söka till Flyinge eftersom du får inackorderingsbidrag från din hemkommun. Läs mer om inackorderingstillägg.