Flyinge gymnasieutbildning

Naturvetenskapligt program med hästprofil

Utbildningen sker i samarbete med Lunds kommun och Polhemsskolan i Lund, där du läser dina teoretiska naturvetenskapliga ämnen under fyra dagar i veckan. Den femte dagen är du hos oss på Flyinge och läser dina hästämnen.

Hippologigymnasiet Flyinge

Femte dagen i veckan är den bästa dagen

En dag i veckan läser du dina hästämnen hos oss på Flyinge. Förmiddagen ägnas åt ridning, körning och praktisk teori. Efter lunch flyttar vi in i klassrummet för hipplogiämnena, bland annat hästens anatomi, fysiologi och beteende samt avel och hälsa. 

Du har i årskurs 3 möjlighet att ta yrkesdiplom till Hästskötare och kan därför välja att arbeta med hästar direkt efter gymnasiet eller läsa vidare. Många som har gått Hippologigymnasiet fortsätter direkt till högskolan. Flera av dem är i dag framgångsrika som till exempel Hippologer, Agronomer, Ingenjörer och Veterinärer.

Öppet för alla oavsett hemort

Utbildningen är riksrekryterande vilket innebär att du kan söka oavsett var du bor eftersom du får inackorderingsbidrag från din hemkommun. Som inackorderad bor du på anläggningen i något av våra trivsamma elevboendet. Läs mer om inackorderingstillägg.

Luftigt, säkert och hästlängds avstånd

I dessa tider är det såklart extra viktigt att du känner dig väl omhändertagen. Väljer du att bo i något av våra sex elevhem får du eget rum och en elevhemsvärd som är tillgänglig dygnet runt.

Våra gemensamhetsutrymmen som dusch, matsal och vardagsrum har god ventilation och städas dagligen enligt coronadirektiv. Självklart följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer att tvätta händer, använda handsprit och hålla koll på förkylningssymtom. Dessutom är ju hästlängdsavstånd naturligt för oss hästmänniskor!

DRÖMMER DU OM ATT GÅ ETT NATURVETENSKAPLIGT PROGRAM, MEN SAMTIDIGT HA HÄST PÅ SCHEMAT? DÅ ÄR HIPPOLOGIGYMNASIET VALET FÖR DIG.