Godkända för ett-sto-licens

Zenon

Strålande start. Zenon presenterar sig som en ridhäst av första klass med optimala grundgångarter, en ren exteriör med långa linjer och en grandios arbetsinställning.
Fakta

ZONIK – DON SCHUFRO
Född: 2014
172 cm

Godkänd i: Hannover, Oldenburg, Mecklenburg, Rheinland, Sverige, Sydtyska förbunden, Westfalen
Språngavgift: € 1,000 (+ 7% moms.)

WFFS: Inte bärare av anlaget

Om hingsten

Strålande start

Zenon presenterar sig som en ridhäst av första klass med optimala grundgångarter, en ren exteriör med långa linjer och en grandios arbetsinställning. 2017 gjorde han sitt hingsttest i Adelheidsdorf med höga enskilda poäng och en totalpoäng på 8,66 för att sluta som tredje bästa hingst.

Zenons första föl imponerar med en harmonisk och korrekt exteriör samt fenomenala grundgångarter.

Fadern Zonik, som med Zack, Romanov och Don Schufro förenar det bästa i den danska aveln, placerade sig vid unghäst-VM i dressyr och debuterade 2017 internationella Grand Prix klasser med Edward Gal/NED. 2018 tog han plats åtta i världscupfinalen i Paris/FRA och vid VM i Tryon/USA slutade han på en individuell sjunde plats och kom femma tillsammans med det nederländska laget. I Tyskland har Zonik nio godkända söner och däribland hittar vi Zodiac MDM som blev Oldenburgs segerhingst vid ”sattelkörung”, länsmästare och som tog brons på Bundeschampionatet (tyska mästerskapen för unga hästar). Vi hittar även Zucker , som med tävlingsnamnet Zucchero OLD, 2018 vann Bundeschampionatet och kom fyra vid unghäst-VM, samt Zum Glück RS2 OLD som tog brons vid Bundeschampionatet och silver vid länsmästerskapen.

Morfadern Don Schufro, som vi hittar dubbelt i härstamningen, vann tillsammans med Andreas Helgstrand/DEN lag-brons vid OS i Hongkong/HKG. Därefter har han verkligen satt sin stämpel på aveln. Hans avkommor blir ledda av Weihegold OLD som med Isabell Werth/GER tagit OS-guld, EM-guld och vunnit världscupen.

Mormodern L’actrice VDL är helsyster till godkända hingsten L’Acteur, som är framgångsrik till Inter I.

I tredje led hittar vi Holsteiner-hingsten Lorentin I och han har placerat sig på Grand Prix banorna i bland annat Rotterdam/NED, Saumur/FRA, Hamburg/GER, Oslo/NOR och i Braunschweig/GER riden av Wolfgang Schade/GER. Bland hans godkända söner står Holsteiners segerhingst Lusello ut. Loverboy är i sin tur en av Loretins över 40 avkommor som är framgångsrika i svår klass. Loverboy blev tillsammans med sin ryttare Jenny Lang-Nobbe/GER del i det tyska landslaget efter segrar i Aachen/GER, Salzburg/AUT, Mannheim/GER och Fritzens/AUT.

Genom hingstarna Raimondo och Roman som vi hittar i de bakre generationerna får Zenon blod från den legendariska förärvaren och linjegrundaren Ramzes AA.

Zenon har sina rötter i Holsteiner stammen 4025, ur vilken mer än 20 avelshingstar härstammar – däribland Caligula I och II, Cobretti, Lagano, Lancetto, Quality Touch Z, Royal Touch, United Touch, Untouched och Whitesnake. Här hittar vi även de internationellt framgångsrika hopphästarna Cantate Touch/Ben Schröder/NED och dennes moder OS-vinnaren Classic Touch/Ludger Beerbaum/GER, Classic Line/Cora Ackermann-Ripke/GER, Lausanne/Breido Graf zu Rantzau/GER och Lavantus.

Zenon: unik på alla sätt

Video

Stamtavla
Zonik Blue Hors Zack Rousseau
Orona
Romanik Blue Hors Romanov
Dunja
Anna Frank VDL Don Schufro Donnerhall
Fiesta
L'Actrice Lorentin I
Zaronda
Kontaktperson
PS Flyinge & Partners Helena Torstensson

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.