Godkända för ett-sto-licens

Zenon

I en sällan skådad överensstämmelse förbinder Zenon en brilliant typ, storlek, korrekt exteriör och tre förstklassiga grundgångarter med varandra.
Fakta

ZONIK – DON SCHUFRO
Född: 2014
172 cm

Godkänd i: Hannover, Oldenburg, Mecklenburg, Rheinland, Sverige, Sydtyska förbunden, Westfalen
Språngavgift: € 1,000 (+ 7% moms.)

Om hingsten

Betydelsefull och rörelsestark
I en sällan skådad överensstämmelse förbinder Zenon en brilliant typ, storlek, korrekt exteriör och tre förstklassiga grundgångarter med varandra. De höga förväntningarna infriade Zenon under sitt 50-dagars-test under hösten 2017 i Adelheidsdorf, där han med en totalpoäng på 8,66 slutade som trea bland de 26 deltagande hingstarna. Han låg över 8,5 vid nästan alla kriterier.

Fadern Zonik är avlad över de danska Zack-Romanov-Don Schufro och klassas som en av de mest lovande unghästarna i dressyr i välden och blir förberedd för de kommande uppgifterna på de internationella tävlingarna av Edward Gal. Morfadern Don Schufro förekommer två gånger i härstamningen och han är sedan åratal bland de ledande hingstarna på den tyska avelsvärderingen (FN-Zuchtwertschätzung) i dressyr. Han startade sin karriär i Mühlen och var sedan internationellt segerrik i Grand Prix med Andreas Helgstrand. 2008 tog han bronsmedaljen vid OS i Hongkong för det danska laget. Mormodern är helsyster till den godkända hingsten L’Acteur. Mormors fader Lorentin I kvalificerade sig för tyska mästerskapen för unga hästar (Bundeschampionat) i dressyr 1998. Senare var han, tillsammans med Wolfgang Schade, segerrik i Grand Prix-klasser. 1999 lämnade han segraren vid Holsteiners premiering genom Lusello, vilket var en milsten i hans karriär. Totalt blev tio söner godkända och 19 döttrar fick utmärkelsen ”Staatsprämie”.

Zenon – ett internationellt blodalternativ
Genom Raimondo och Roman, som vi hittar i de bakre generationerna, förstärks framgångsaveln genom den legendariska Ramzes AA. Zenon representerar Holsteiner stammen 4025 och ur den kommer hittills 25 godkända hingstar så som bland andra Caligula I och II, Lagano, Lancetto, Quality Touch Z, Royal Touch, United Touch, Untouched och Whitesnake likväl som de internationellt framgångsrika hopphästarna Cantate Touch/Ben Schröder (NED), hans moder Classic Touch/Ludger Beerbaum (OS-vinnare 1992), Classic Line 4/Cora Ackermann-Ripke, Lausanne/Breido Graf zu Rantzau och Lavantus/Franz-Josef Heitzer.

Stamtavla
Zonik Blue Hors Zack Rousseau
Orona
Romanik Blue Hors Romanov
Dunja
Anna Frank VDL Don Schufro Donnerhall
Fiesta
L'Actrice Lorentin I
Zaronda
Bilder & Video

Kontaktperson
PS Flyinge & Partners Helena Torstensson

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.