Hingstar godkända i Sverige

Totilas

Bästa dressyrhästen genom tiderna - vann VM tre gånger och innehar tre världsrekord. Totilas är en levande legend och han ledde dressyrsporten till en ny, och dittills okänd, popularitet. Han satte tre världsrekord - tre rekord som han själv slog om och om igen.
Fakta

GRIBALDI – GLENDALE

Född 2000, Svart, 170cm

Godkänd i: alla avelsförbund

Språngavgift: € 2,500,– (+7% moms.)

Om hingsten

Bästa dressyrhästen genom tiderna – vann VM tre gånger och innehar tre världsrekord
Totilas är en levande legend och han ledde dressyrsporten till en ny, och dittills okänd, popularitet. Han satte tre världsrekord – tre rekord som han själv slog om och om igen. Det tog endast två år för Totilas och Edward Gal att ta alla titlar som går att ta, två individuella guld och ett lagguld vid VM 2010, lag- och individuellt guld vid EM i Windsor och segrare av världscupen 2010. Med Matthias-Alexander Rath blev Totilas bästa hästen i Tysklands silverlag 2011. Även 2012 blev det silver och då vid tyska mästerskapen där han vann silvermedaljen i GP Special och i kür. Även i avelssammanhang sätter Totilas konstant nya rekord: det dyraste fölet någonsin – Total Recall (såldes för 200,000 euro) vid fölauktionen i Vechta 2012. Total Ideal såldes för 105,000 euro vid ’Oldenburg Summer Mixed Sales’ och Tout le Monde för 90,000 euro vid ’Oldenburg Elite Foal Auction’. I dagsläget är 20 söner godkända, där både Governor och Top Gear blev reservsegrare på sina premieringar. Under 2017 dominerade Totilas söner finalerna för sina åldersgrupper i s’Hertogenbosch. Dottern True Love OLD blev Ic-brilliantsto vid Oldenburg elitstoshow i Rastede och högt placerad vid tyska mästerskapen för unga hästar (Bundeschampionat). 2016 vann hon finalkvalifikationen och tog silver i finalen vid Bundeschampionatet. Avkommorna har en fantastisk karaktär och verklig talang för dressyrsporten. De övertygar med sin stora ridbarhet och är nu framgångsrika i unghäst- och uppbyggnadsklasser.

Totilas – en levande legend!
2014 förblev Totilas oslagbar vid sina starter på tävlingarna i Kapellen/BEL, Wiesbaden, Perl-Borg och Aachen och i Aachen deltog han i det segrande tyska nationslaget.  Totilas fader Gribaldi var segerhingst vid Trakhehners premiering, ’Årets Hingst’ i Trakehner 2008 och internationellt framgångsrik med Edward Gal. Han lämnade efter sig flertalet topphästar så som världscupsvinnaren Painted Black/Anky van Grunsven, Grand Prix-segrarna Sisther de Jeu/Edward Gal, Peter Pan/Beatriz Ferrer-Salat, BMC Pasternak/Coby van Baalen, Girasol/Nadine Capellmann och Zardin Firfod/Patrik Kittel. Endast i Tyskland är 27 godkända söner registrerade och däribland Trakehners segerhingst Imhotep och reserv champion All Inclusive. 2014 låg han allra högst upp på WBFSH:s världsrankinglista för dressyrhingstar.

Totilas moder Lominka lämnade även efter sig en avkomma som var framgångsrik i medelsvåra klasser, en som var framgångsrik i svår klass likväl som Totilas helsyster Uusminka. Från hans mormoder Elsa kommer svårklasshästarna Talan och Uljanoff. På moderssidan hittar vi Glendale, Akteur, Pericles xx och Farn vilket är övervägande hingstar med Holsteinerblod, som alltid har haft en ledande roll i den internationella framgångsaveln i Holland. Basen kommer från Oldenburgs grundstam 86/Freiminka (e. Godin-Rheinfürst mfl) och därur härstammar många  framgångsrika tävlingshästar och godkända hingstar så som Iowa, Topas, Palermo/Wolfgang Kun och Marius/Caroline Bradley.

Bilder & video

Stamtavla
Gribaldi Kostolany Enrico Caruso
Kapstadt
Gondola II Ibikus
Gloria VI
Lominka Glendale Nimmerdor
Silja
Elsa Akteur
Wominka
Bokning
PS Flyinge & Partners Helena Torstensson

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.