Hingstar godkända i Sverige

Total Hope

Total Hope har ett väldigt passande namn - 2016 blev han Bruksprovsvinnare vid den svenska premieringen på Flyinge och 2017 svensk champion för 5-åriga dressyrhästar. Han övertygar med en fantastisk ridbarhet och med sina tre fenomenala grundgångarter. Hans lämnade vid sin första fölårgång ädla, långbenta föl med en förstklassig rörelsemekanik.

Fakta

TOTILAS – DON SCHUFRO

F. 2012, svart, 164 cm, Uppf: Christine Arns-Krogmann
Godkänd i: Sverige
Språngavgift:  2.000 SEK + 8.000 SEK + moms vid 90 dagars dräktighet.
Vid AI och TAI tillkommer 100 kr+moms för packning av semin/gång.

Max 2 beställningar / brunst

Stationerad på  Flyinge

Om hingsten

Lyckliga honom med sådana föräldrar!
Total Hope har ett väldigt passande namn – 2016 blev han Bruksprovsvinnare vid den svenska premieringen på Flyinge och 2017 svensk champion för 5-åriga dressyrhästar. Han övertygar med en fantastisk ridbarhet och med sina tre fenomenala grundgångarter. Hans lämnade vid sin första fölårgång ädla, långbenta föl med en förstklassig rörelsemekanik.

Total Hope förkroppsligar en toppaktuell härstamning: Fadern Totilas var dubbel Europeisk mästare i Windsor 2009, vann tre guldmedaljer vid VM i Lexington 2010, slog flera världsrekord och var bland annat vinstrik vid CHIO Aachen. Redan genom de första fölårgångarna lämnade Totilas 20 godkända söner, varav flera blev premiehingstar.

Modern Weihegold var segersto vid Oldenburgs elitstoshow 2008 och är nu en av de mest framgångsrika hästarna i världen tillsammans med Isabell Werth – hon tog bland annat lagguld och individuellt silver vid OS i Rio de Janeiro 2016 samt guld både individuellt och i lag vid EM i Göteborg  2017, likväl som att hon vann världscupsfinalen i Omaha (USA). 2013 segrade Weihegold i ’Nürnberger Burgpokal ’-finalen i Frankfurt, ett år senare vann hon på samma ställe Louisdor priset för potentiella Grand Prix-hästar och är nu på frammarsch med nya rekord i Grand Prix-klasser.

Total Hope lever upp till förväntningarna!
Betäckt med Sir Donnerhall I lämnade Weihegold även den godkända sonen Sir Weibach. Weihegold är en dotter från Don Schufro som i åratal var den ledande hingsten på den tyska avelsvärderingen i dressyr. Han var internationellt vinstrik i Grand Prix och 2008 vann han lagbrons i Hongkong för Danmark. Morfars fader Sandro Hit var världsmästare för unga hästar samt tysk mästare för unga hästar (Bundeschampion) och gjorde sig tidigt ett namn som stämpelhingst inom dressyraveln. Han har hittills lämnat över 185 godkända söner och över 270 döttrar har fått ”Staatsprämie” så som t.ex. Silberaster som 2006 vann länsmästerskapen i Oldenburg likväl som Bundeschampionatet.

Genom Oldenburgs förärvarlegender Figaro och Vollkorn xx leder de moderliga rötterna till stofamiljen 213/Weissena (e. Folkert-Golengel osv.). Till den linjen hör 38 godkända hingstar så som bland andra Canaster I och II, D’Amour (framgångsrik i Grand Prix), Dartagnan, Vivaldi, Falstaff, Inselfürst, Bordolino, Top of Class (segerhingst Oldenburg 1986), Triumphator (segerhingst Oldenburg 1985), Good Future (premiehingst 1986 i Sverige) och Friesengeist (premiehingst 1980, Bundeschampion 1983 och senare framgångsrik i Nederländerna och USA med Michael Matz – då kallad Heisman).

Bilder & Video

Stamtavla
Totilas Gribaldi Kostolany
Gondola II
Lominka Glendale
Elsa
Weihegold Don Schufro Donnerhall
Fiesta
Weihevoll Sandro Hit
Felicita
Bokning
PS Flyinge & Partners Helena Torstensson

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.