Hingstar godkända i Sverige

Top Gear

Dressyrpotential utöver det vanliga för internationella krav En fenomenal typ hänger här ihop med en storlinjerad sida, korrekt benställning och en makalös exteriör.
Fakta

TOTILAS – DON FREDRICO

Född 2012, 169 cm

Godkänd i: Hannover, Oldenburg, Mecklenburg, Rheinland, Sverige, Sydtyska förbunden, Westfalen
Språngavgift: € 1,000 (+ 7% moms.)
WFFS positiv

Om hingsten

Dressyrpotential utöver det vanliga för internationella krav
En fenomenal typ hänger här ihop med en storlinjerad sida, korrekt benställning och en makalös exteriör. Top Gear blev den strålande reservsegraren vid Oldenburgs premiering 2014. Vid ridning glänser Top Gear med tre förstklassiga grundgångarter som genomförs med en bärande, elastisk rygg och som får betraktaren att tappa hakan. Vid 30-dagarstestet i Schlieckau hamnade Top Gear bland de allra bästa efter fantastiska poäng (bl.a. 10.0 för karaktär och 9.75 från testryttaren). I dagsläget har han vunnit unghästklasser i dressyr och kvalificerat sig till tyska mästerskapen för unga hästar (Bundeschampionat). Nästan alla av de första avkommorna har blivit premierade. De övertygar med en storlinjerad, modern typ och fantastiska gångarter. Fadern Totilas revolutionerade dressyrsporten de senaste åren. Han blev dubbel Europeisk mästare i Windsor 2009, vann tre guldmedaljer vid VM i Lexington 2010 och slog flera världsrekord. Totilas levererade 20 godkända söner från sina första avelsårgångar och flertalet av dem blev premierade, Bundeschampionatsfinalister och mödrar till godkända hingstar.

Top Gear – den perfekta kombinationen av Totilas och Donnerhall
Modern Dosalla är dotter till den hannoveranska premieringsvinnaren Don Frederico som även var finalist vid Bundeschampionat och som vunnit flertalet dressyrtävlingar i svår klass. För sina sportsliga framgångar, likväl som sina avelsframgångar, blev han 2009 belönad med ”Grande-Preis” och 2012 med ”Årets Hingst” i Hannover. Mormodern Saniza lämnade genom Rosandro (e. Rosario) och Royalist (e. Royal Hit) även två godkända söner. Framförallt Rosandro (Ic-huvudpremie Vechta 2008) kunde slå igenom i aveln från första stund. Han tog silvermedaljen vid Bundeschampionatet för femåriga dressyrhästar 2009 och har numera vunnit Prix St. George.

Mormoderns fader Sandro Hit, som själv var världsmästare i dressyr för unga hästar och Bundeschampion, såg tidigt till att bli ett viktigt namn i dressyraveln. Don Frederico och Sandro Hit har verkligen påverkat Top Gears utseendet och utstrålning. Mormors moder Enzia lämnade bland andra dressyrhästen Latino (e. Landor S). I fjärde led hittar vi Espri, som även det är en prestationsförbättrare. Bland hans sportsliga avkommor hittar vi bl.a. Elvis VA/Nadine Capellmann, som tog lagguld vid världsmästerskapen i dressyr, och tvåfaldiga världscupssegraren i hoppning E.T. FRH/Hugo Simon (AUT) och avkommorna har tillsammans kunnat vinna mer än 2,5 miljoner euro. I de bakre generationerna följer de bekanta förärvarna Lukant och Lasso. Från den Hannoveranska stammen 1000/Duldsame (e. Durban-Alljeder I-Allersport osv.) härstammar även den godkända hingsten Movie Star W (e. Matcho AA) likväl som otaliga framgångsrika hästar i hopp- och dressyrsporten.

Stamtavla
Totilas Gribaldi Kostolany
Gondola II
Lominka Glendale
Elsa
Dosalla Don Fredrico Donnerhall
Cleopatra
Sanzia Sandro Hit
Eniza v. Espri
Bilder & Video

Kontaktperson
PS Flyinge & Partners Helena Torstensson
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.