Hingstar godkända i Sverige

Sandro Hit

Dominant förädlare av den moderna sporthästen - fader till olympiska medaljörer.
Fakta

SANDRO SONG – RAMINO
Född 1993, Svart, 172 cm
Godkänd i: alla förbund
Språngavgift: € 1.500,– (+ 7% moms.)

Om hingsten

En levande dressyrhingstlegend – plats 2 på WBSFH-världsranking
Det är ytterst få hingstar som lyckas bli legender under sin livstid. Sandro Hit tillhör de få och hans betydelse för dressyraveln i hela världen är enorm. Han har i princip skapat ett eget varumärke – ädla, moderna, harmoniska och utrustade med excellenta gångarter samt med en fascinerande utstrålning erövrar hans avkommor marknaden och gör deras fader till ett fundament av modern tid. Han själv har vunnit tyska mästerskapen för unga hästar (Bundeschampionat) och blev världsmästare för sexåriga dressyrhästar och är utbildad till Grand Prix-nivå. Hans arv är fullt av superlativ – rekordpriser för både föl och ridhästar vid olika auktioner, 187 godkända söner och däribland flera segerhingstar, championatsvinnare och otaliga Grand Prix segrare. 2016 var ett väldigt speciellt år för förärvningshjälten – han krönte sin redan fantastiska förärvning genom att ha hela fem avkommor som deltog vid OS i Rio de Janeiro (Sandro Boy/Lyndal Oatley (AUS), Santano II/Christopher Burton (AUS), Schufro/Mads Hendeliowitz (SWE), Showtime/Dorothee Schneider (GER) och Selten HW/Anders Dahl (DEN)), och två av dem tog medalj. Showtime FRH tog med Dorothee Schneider guldmedaljen i lag för Tyskland efter att han vunnit tyska mästerskapen i Grand Prix Kür och tagit silvermedaljen i Grand Prix special. För Santano II blev det en bronsmedalj i lag för fälttävlan med sin ryttare Christopher Burton (AUS). Hittills har Sandro Hit lämnat 12 Bundeschampions – 2016 fyllde Sister Act dussinet genom att vinna klassen för fyraåriga ston och valacker. Sedan 2016 räknas Sandro Hit även till prispengsmiljonär (168 avkommor har tagit placeringar i svår klass) och under 2017 kunde han klättra ytterligare på WBFSH-världsranking för dressyrhingstar och ligger nu på en sensationell andraplats.

Sandro Hit – en stämpelhingst för den moderna dressyraveln och nummer två i världen!
Med utgång från Station Schockemöhle började Sandro Hit, med sina avkommor, ett globalt segertåg. 1,231 döttrar, blev t.o.m. 2017 registrerade som avelsston i Tyskland – 277 av dem med predikatet ”Staatsprämie”. Otaliga avkommor såldes för rekordsummor på olika auktioner, en av dem den oförglömliga Poetin som såldes för 2,5 miljoner euro, eller tyska mästaren för unga hästar San Francisco OLD som såldes för 580,000 euro. Vid världsmästerskapen för unga hästar har flertalet finalister de senaste åren härstammat från Sandro Hit och premiehingsten Sir Donnerhall II tog bronsmedaljen 2012. 2017 lämnade Sandro Hit genom Sister’s Act/Dorothee Schneider och Sir Sky fall/Frederic Wandres de fjärdeplacerade hästarna för fem- och sexåringar vid VM i Ermelo.

Sorento OLD, som blev utnämnd till ”VTV-årets dressyrhingst” och var finalist i Nürnberger Burgpokal, och Sancisco OLD, som hade flertalet Grand Prix-segrar, blev båda speciellt ärade i samband med Oldenburgs hingstdagar. 2010-2012 vann Sandro Hit ”USEF/Performance Horse Registry Leading Sire Award” i USA som bästa dressyrhästförärvare. Fadern Sandro Song blev segerhingst vid premieringen 1990 och huvudpremiechampion 1992. Modern Loretta har lämnat vidare fantastiska gener till tre godkända och viktiga avelshingstar, Sandro Hit och de i Grand Prix framgångsrika Diamond Hit och Royal Hit. Hon måste vara ett av de mest tongivande stona från sin generation.

Bilder & Video

Stamtavla
Sandro Song Sacramento Song xx Sacramento Song xx
Dürte
Antenne II Gepard
Antenne
Loretta Ramino Ramiro Z
Dombuche
Lassie Welt As
Lucie
Bokning
PS Flyinge & Partners Helena Torstensson
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.