Hingstar godkända i Sverige

Kanndarco

Härstamning med prestationsgaranti
Fakta

KANNAN – DARCO

Född 2013,  170 cm

Godkänd i : OS-International, Mecklenburg, Rheinland, sydtyska förbunden, Westfalen,

Språngavgift: € 800,– (+7% moms.)

WFFS: Inte bärare av anlaget

Om hingsten

Härstamning med prestationsgaranti

Efter att han 2016 var en av de allra bästa vid sitt 14-dagars-test i Schlieckau med 8,28 (hoppanlag 9,5, vilja att prestera 9,0) och 2017 övertygade vid sitt sport-test i Münster-Handorf med 8,67 (kapacitet 9,0) kompletterade Kanndarco 2018 med sitt andra sport-test i Verden sin hingstexamen. Återigen presenterade Kanndarco sig på allra bästa sätt som en komplett hopphäst (8,77). Kanndarco segrade dessutom i unghästklasser på lätt nivå under året.

Kanndarcos första avkommor är omtyckta för sin storlek, sportsliga exteriör och elastiska rörelseförmåga.

Fadern Kannan tillhörde med Michel Hécart i sadeln 2003 och 2004 till det franska laget som vann Samsung Super League. Dessutom vann han 2005 det franska mästerskapen. Som förärvare var Kannan mellan 2010 och 2017 på topp tio listan och 2018 på 12:e plats på WBFSH rankingen över världens bästa hoppförärvare. Han har präglat den moderna hoppaveln som knappt någon annan.

Sportframgångsrika modern Withney vd Kiekenhoef är halvsyster till de godkända Cantari Stern (e. Cornet Obolensky) och Bono vd Kiekenshoef (e. Skippy II).

Morfadern Darco placerade sig med Ludo Philippaerts/BEL i Grand Prix-klasser, nationshoppningar och världscupstävlingar. Tack vare sina avkommor som Sapphire/McLain Ward/USA, Valentina van’t Heike/Jos Lansink/BEL, Winningmood/Luciana Diniz/POR och Parco/Ludo Philippaerts ledde han över flera år WBFSHs världsrankinglista över hoppförärvare. Han blev utnämnd till ”Ambassador” av sitt avelsförbund BWP.

Grannus, som vi hittar i tredje generationen, var själv framgångsrik i svår klass och var en stor prestations förärvare i den internationella hoppsporten – och då i många fall, som även när det gäller Kanndarco, på moderns sida.

Kanndarco representerar den westfaliska stostammen från Gitta.

Kanndarco förenar Kannan – Darco – Grannus

Bilder & video

Stamtavla
Kannan Voltaire Furioso II
Gogo Moeve
Cemeta Nimmerdor
Wozieta
Withney van de Kiekenhoef Darco Lugano van La Roche
Ocoucha
Granita Grannus
Gessi
Bokning
PS Flyinge & Partners Helena Torstensson
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.