Hingstar godkända i Sverige

Kannatol

Ett kraftpaket med en dynamisk galopp i uppförsbacke och ett språng i världsklass - hans manér, teknik och kapacitet övertygar även de mest kräsna.
Fakta

KANNAN- STAKKATOL

Född 2013, skimmel, 168 cm,
Godkänd i: Sverige
Språngavgift: Språngavgift: 2.000 SEK + 6.000 SEK + moms vid 90 dagars dräktighet.  Vid AI och TAI tillkommer 100 kr+moms för packning av semin/gång.

Stationerad på Flyinge

Om hingsten

Sveriges hemliga tips
Ett kraftpaket med en dynamisk galopp i uppförsbacke och ett språng i världsklass – hans manér, teknik och kapacitet övertygar även de mest kräsna. Kannatol har gjort bruksprovet i Sverige och vann 2017 kvalet till det svenska unghästchampionatet. Han presenterade under 2017 en stark första fölårgång i Sverige, med sportiga och rörelsestarka föl. Kannatol är ett barn från berömda föräldrar: Fadern Kannan var själv internationellt framgångsrik med Francois Mathy jun. och Michel Hécart, har lämnat över 200 internationella hopphästar som bland andra OS guldmedaljören Nino des Buissonnets/Steve Guerdat (SUI) och är sedan åratal i toppgruppen på WBFSH:s världsrankinglista över hoppförärvare.

Modern Stalognia var framgångsrik i medelsvåra unghästklasser och såldes som den absolut dyraste hästen vid PSI-auktionen 2015 när hon gick under klubban för 1,7 miljoner euro. Morfadern Stakkatol var vinstrik i svår klass och var starkt representerad vid de senaste tyska mästerskapen för unga hästar (Bundeschampionat). De äldsta avkommorna är nu vinstrika och har framstående placeringar i svår klass. Även 2014 var en Stakkatol-son den dyraste hästen vid PSI-auktionen och det var Bundeschampionats-finalisten Stalando. Mormodern Chalanda (alias Bolognia) var internationellt vinstrik med Philip Houston.

Kannatol – hopphäst av internationell kvalitet
Chacco-Blue, som vi hittar i tredje generation, låg 2017 som nr 1 på WBFSH:s världsrankinglista. Under sin livstid var han segerrik i internationella Grand Prix-klasser som t.ex. Neumünster Grand Prix 2012 och var trea i prestigefyllda Aachen Grand Prix, innan han tyvärr lämnade oss alldeles för tidigt. Chacco-Blue har hittills lämnat över 39 godkända söner och 270 hästar som är framgångsrika i svår klass. Tillsammans har hans avkommor vunnit mer än 3,19 miljoner euro. Genom Baloubet du Rouet, Landfriese II, Dimenos, Favorit, Golan, Gepard och Wettstreit i härstamningen har Kannatol mer än tio generationer hingstar från Stuteri Schockemöhle och representerar stofamiljen 710/Mirakel (e. Monitor xx), som har gett sex godkända söner – Chatender (SWE, Oldenburg), Cool Magic I och II, Grenadier, Landino och Santana Hit, likväl som den internationellt framgångsrika hopphästen Boy 14 (alias Boysie) som tävlade med Karsten Huck (GER), Robert Smith (GBR) och David Bowen (GBR).

Bilder & video

Kannatol

Stamtavla
Kannan Voltaire Furioso II
Gogo Moeve
Cementa Nimmerdor
Wozieta
Stalognia Stakkatol Stakkato
Caroll
Bolognia Chacco Blue
Bologna
Bokning
PS Flyinge & Partners Helena Torstensson
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.