Hingstar godkända i Sverige

Fürsten-Look

Segerhingst - Länsmästare - Bundeschampion - Huvudpremievinnare. En titelsamlare i särklass: Fürsten-Look har en exceptionellt delikat exteriör med en speciell ädelhet som blir om ännu tydligare under sadel.
Fakta

FÜRSTENBALL – LONDONDERRY

Född 2011, svart, 169 cm

Godkänd i: Hannover, Mecklenburg, Oldenburg,  Rheinland, Sverige, Sydtyska förbunden, Westfalen

Språngavgift: € 1.200,– (+7% moms)

WFFS positiv

Om hingsten

Segerhingst – Länsmästare – Bundeschampion – Huvudpremievinnare
En titelsamlare i särklass: Fürsten-Look har en exceptionellt delikat exteriör med en speciell ädelhet som blir om ännu tydligare under sadel. De tre gångarterna är av extremt bra kvalitet och hans ridbarhet är utsökt. Hans 30-dagarstest kunde inte ha bevisat detta bättre. Med en så hög dressyrpoäng som 9,41 blev han en tveklös segrare i sin disciplin. Fürsten-Look fick maxpoängen (10.0) för karaktär, temperament, arbetsvilja, skritt och ridbarhet. 2014 blev han segerhingst vid den tredje upplagan av ’Oldenburger Sattelkörung’ i Vechta och 2015 Hannoveransk mästare, segrare av tyska mästerskapen för unga hästar (Bundeschampion) och efter utvärdering av den första fölårgången även huvudpremiesegrare i Vechta. Redan vid första fölårgången lämnade Fürsten-Look en godkänd son. Därmed vandrar Fürsten-Look helt klart i sin fader Fürstenballs fotspår, som blev i unga år premieringsvinnare, hingsttestsegrare, länsmästare, Bundeschampion, vinnare i svår dressyr och 2013 årets ”VTV-hingst” i Vechta. Modern St. Pr. St. Lady Diamond fick tillsammans med San Amour I den godkända sonen San Severo och med Sandro Hit fick hon Bundeschampionatsdeltagaren Sardera S/Andreas Müller. Lady Diamond är helsyster med La Perla/Holga Finken, som vann Bundeschampionatet 2005 och som i sin tur är moder till den godkända hingsten Ferretti. Dessutom är Lady Diamond halvsyster till den godkända hingsten Du Moulin (NL).

Fürsten-Look: Mönstersonen till sin geniala fader!
Morfadern Londonderry vann hingstpremieringen, vann Bundeschampionatet och är en av de mest betydelsefulla förärvarna som konstant lämnar avkommor till Bundeschampionatet och elitauktioner. 2013 blev han utnämnd till ”Årets hingst” i Hannover. Weltmeyer i tredje generation vann själv Bundeschampionatet, blev segerhingst vid premieringen, vann sitt hingsttest likväl som att han blev utnämnd till DLG champion. Med tanke på att han har lämnat över 100 godkända söner är han en av de mest betydelsefulla hingstarna under de senaste 20 åren. 1998 blev han utnämnd till ”Årets Hingst” i Hannover. Fürsten-Look härstammar från den Westfaliska stofamiljen 404/Hanny (e. Halt I-Neck-Nektar-Jubé-Meteor II) som även har lämnat de godkända hingstarna Dacapo, Levator, Pilot’s Treffer Sonnenkönig, Whitford och den framgångsrika dressyrhästen Gollywogg/Marion Henkel.

 

Bilder & video

Stamtavla
Fürstenball Fürst Heinrich Florestan I
Dawina
Maradonna Donnerhall
Marella
Lady Diamond Londonderry Lauries Crusador xx
Windsor Queen
Waluna Weltmeyer
Antara
Bokning
PS Flyinge & Partners Helena Torstensson
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.