Hingstar godkända i Sverige

Fürst Romancier

En topphingstpersonlighet med magnetisk effekt över hela Europa! Den betydelsefulla Fürst Romancier står för en otrolig förärvning. Vid tyska mästerskapen för sexåriga dressyrhästar (Bundeschampionat) 2015 triumferade hans dotter Fasine som stolt segrare och i femårsklassen var tre högt placerade finalister efter Fürst Romancier
Fakta

FÜRST HEINRICH – ROMANCIER
Född 2004, mörkbrun, 174 cm

Godkänd i: Brandenburg- Anhalt, Finland, Hannover, Italien, Mecklenburg, Oldenburg, Rheinland, Sverige, Sydtyska förbunden, Westfalen

Språngavgift: € 1.000,– (+ 7% moms)

Tillgång: Ston som kommer till PS Flyinge är garanterade Fürst Romancier. För tillgång i övriga Sverige, var vänlig kontakta oss

Om hingsten

Har en personlighet med magisk effekt över hela Europa
Den betydelsefulla Fürst Romancier står för en otrolig förärvning: Vid tyska mästerskapen för sexåriga dressyrhästar 2015 (Bundeschampionat) triumferade hans dotter Fasine som stolt segrare och i femårsklassen var tre högt placerade finalister efter Fürst Romancier. Även bland de treåriga dressyrhästarna var han representerad i toppen. Fasine, som 2012 var segerstoet vid Oldenburgs elitstovisning, såldes för det högsta budet (1,3 miljoner euro) vid PSI-auktionen 2015 och är helsyster till de godkända hingstarna For Romance I och II. For Romance I blev segerhingst vid premieringen i Oldenburg och då han såldes för 750,000 euro blev även han den dyraste hästen vid sin auktion och är idag i full insats som avelshingst. For Romance II blev premiehingst 2015. Fürst Romancier har hittills lämnat 28 godkända söner, som t.ex. Fantastic, Fürstbischof, Fürst Jazz, Fürst Larino, Fürstenstern och Fusion. Vid flertalet tillfällen berikar hans duktiga avkommor Bundeschampionatet, som t.ex. 2016 då Farosa PS tog brons. Även bland auktionerna är Fürst Romanciers avkommor i framkant, som 2014 då hans son Fürst Pückler såldes för högsta priset i Vechta. Tack vara de duktiga avkommorna, som i dagsläget är framgångsrika upp till svår klass, ligger Fürst Romancier i toppen på den tyska rankingen för dressyrhingstar (FN-Zuchtwertschätzung) med 147 poäng.

Fürst Romancier var själv championatshingst och var 2009 den mest framgångsrika hingsten i sin årsklass vid VM för femåriga dressyrhästar. Vid Bundeschampionatet blev han tvåa i finalkvalifikationen med 9.0 för att i finalen sluta på en fjärde plats.  Vid hingsttestet blev han belönad med högstpoängen 9.0 och 9.5 för sin ridbarhet och för sina grundgångarter.

Fadern Fürst Heinrich var själv världsmästare i dressyr för unga hästar och lämnade under sin korta tid i avelsboxen extraordinära hästar så som Woodlanders Farouche som vann världsmästerskapen i dressyr 2011, Fürstenball och Van the Man som båda blev Oldenburgs segerhingstar.

Fürst Romancier – en championatsförärvare av alldeles speciella mått
Morfadern Romancier kommer från stolinjen av Dodona, som vid flertalet tillfällen varit framgångsrik vid Olympiska spelen. Som morfader till betydelsefulla hingstar (bland dem Don Romantic) har han förevigat sitt namn när det kommer till världsomspännande dressyravel.

Fürst Romancier är ambassadör för den värdefulla Oldenburg stostammen 46/Edoste, ur vilken det kommer 16 godkända hingstar och bland dem Exupéry som vann Bundeschampionatet och som deltog vid EM, Landjuwel Gold som tog silvermedaljen vid Bundeschampionatet, den olympiska hästen Petit Prince/Ellen Bontje, Grand Prix-vinnaren Avignon/Thomas Schmitz och de internationella svårklassegrarna Questa Vittoria/Thomas Kleis och Quintera 17/Leon Thijssen (NED).

Bilder & video

Stamtavla
Fürst Heinrich Florestan I Fidelio
Raute
Dawina Donnerhall
Wibke
Ronja Romancier Rosenkavalier
Finale
Edwina Winston
Edmona
Bokning
PS Flyinge & Partners Helena Torstensson

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.