Godkända för ett-sto-licens

Fürst Jazz

Lysande unghingst med brilliant exteriör och utstrålning.
Fakta

FÜRST ROMANCIER – PAINTED BLACK

Född 2013, fux, 170 cm
Godkänd i: Mecklenburg, Oldenburg, Rheinland, Sydtyska förbunden, Westfalen
Språngavgift: € 1.000,– (+7% moms.)

Om hingsten

Lysande unghingst med brilliant exteriör och utstrålning
En dressyrfavorit för de högsta önskningarna: Hans förstklassiga typ, som är präglad av hans berömda morfars fader Jazz, och tre fantastiska grundgångarter gör honom högst begärlig. Suveränt tog han sig 2016 igenom 14-dagarstestet och 2017 sporttestet för hingstar. De första avkommorna är tydligt präglade av sin fader när det kommer till rörelsekvalitet och nobless och ett stort antal blev premierade och såldes för stora summor.

Fadern Fürst Romancier kom fyra vid unghäst-VM samt vid tyska mästerskapen för unga hästar (Bundeschampionat), blev utnämnd till Ia-huvudpremie för dressyr och har lämnat 28 godkända söner – däribland den dubbla premieringssegraren For Romance I, likväl som 55 ston som fått predikatet ”Staatsprämie” i olika avelsförbund. En av de störst lysande stjärnorna är helsystern till For Romance I och II, dottern St. Pr. St. Fasine, som vann Oldenburgs elitstoshow 2012 samt vann Bundeschampionatet och såldes för en rekordsumma över PSI-auktionen 2015. Modern Borendy var reservsegrare vid stoboksregistreringen i Gelderland och tog sig till final för sin årgång. Hennes fader Painted Black I, som är en son till legendaren Gribaldi, utbildades av Hans Peter Minderhoud och fortsatte sedan sin karriär med Anky van Grunsven. De tog bland annat en silvermedalj vid VM för sexåriga dressyrhästar i Verden och därefter var han internationellt framgångsrik med segrar i flertalet Grand Prix-klasser och världscupklasser.

Mormodern Orendy lämnade den eftertraktade förärvaren Zhivago och flera Grand Prix hästar. Hennes helsyster Trendy har lämnat avelshingstarna Charmeur och Edelman. Jazz, som vi hittar i tredje led, vann flera Grand Prix klasser för Nederländerna med Tineke Bartels och Kirsten Beckers i sadeln och var vid flertalet tillfället en del av det nederländska landslaget. Jazz blev utmärkt med “keur” och “preferent” för sin fantastiska förärvning och 2006 blev han årets häst i KWPN. 2008 tog sig Jazz för första gången upp i toppen på WBFSH världsranking för dressyrhästar och i dagens läge ligger han på plats nr. 3. Alla ston på moder sidan har lämnat dressyrhästar som tävlat på Grand Prix-nivå. Fürst Jazz representerar den Nederländska stolinjen 100, som bland annat lämnat de populära förärvarna Estados, Grenoble, Van Gogh och Zuidenwind och som räknas till en av de säkraste stolinjerna i Nederländerna.

Fürst Jazz: En väldigt speciell dressyrstjärna med Nederländsk bakgrund!

Bilder & Video


Stamtavla
Fürst Romancier Fürst Heinrich Florestan I
Dawina
Ronja Blue Hors Romancier
Edwina
Borendy Painted Black Gribaldi
Litchy
Orendy Jazz
Endy
Bokning
PS Flyinge & Partners Helena Torstensson

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.