Godkända för ett-sto-licens

Freestyle

Freestyle är en toppmodern hingst som alla avelsförbund önskar sig. Högställd, ädel och med ett riktigt hingstutseende. Hingsten är väldigt korrekt byggd.
Fakta

FÜRSTENBALL – DON ROMANTIC

Född 2011, svart, 170 cm

Godkänd i: Oldenburg och Danskt varmblod 2014 – antagen i Sverige 2015

Språngavgift: 3.000 Dkk + 4.000 Dkk + moms vid 70 dagars dräktighet
Transportkostnad: 1900 Dkk + moms per försändelse med hälsointyg

Om hingsten

Freestyle är utrustad med tre smidiga och rymliga gångarter med mycket knä och hasaktion och arbetar med en bra bakbensteknik. Skritten är rymlig med passande övertramp och är taktfast i alla situationer. Temperamentet är perfekt – lugn och avslappnad med den rätta gnistan till att arbeta.

Freestyle genomförde under hösten 2014 70-dagarstestet i Schlieckau. Han avslutade det som 4:a utav 42 hingstar med en totalpoäng på 134 och en dressyrpoäng på 8,24. Freestyle fick bland annat en 10:a för sin karaktär och 9:or för skritt och galopp. Han kvalificerade sig som nummer två vid DRF’s championatkvalifikation, men fick tyvärr en skada under uppvärmningen till mellanrundan.

Freestyle var vinnare redan som föl genom att han vann fölvisningen med en poäng på 9,2. Helbrodern var även han ett vinnarföl. Freestyle har en helsyster, som i år ska visas på 4-årstävlingar. En halvsyster, Florencio, kom 8:a tillsammans med Emelie Nyreröd vid fyraårschampionatet för dressyrhästar i Sverige 2013.

Fadern Fürstenball var även han segerföl och 2008 samt 2010 segerhingst i Vechta. Fürstenball vann tyska mästerskapen för unga hästar (Bundeschampionat) för 5-åringar 2011 och är nu utbildad till Grand Prix. Fürstenball har redan, vid sina unga år, lämnat flera godkända söner och har karaktären av en stämpelhingst.

Modern Delilah är mörkbrun, 172 cm med en fantastisk gång som innehar ett särskilt bra tryck. Hon är mycket fruktbar och hela hoppstammen är utmärkt med statspremie i åtskilliga led. Från den hoppstammen kommer 11 godkända söner, så som bland annat Rollingstone (e. Rubinstein), King (e. Kompass), Dinero (e. Duntroon) och Donari (e. Donatelli). Även flera svårklasshästar i dressyr kommer från den stammen, så som Parco (e. Pablo) och Rubins Figaro (e. Rubinstein).

Freestyle fick en fantastisk första fölårgång 2015. Väldigt uttrycksfulla, lagom stora föl med stor rörelseförmåga i skritt, trav och galopp. Hingsten har tills idag uteslutande avlat mörka föl.

Freestyle – en toppmodern stjärna från en fantastiskt säker moderslinje.

Bilder & video
Stamtavla
Fürstenball Fürst Heinrich Florestan I
Dawina
Maradonna Donnerhall
Marella
Delilah Don Romantic Don Schuffro
Rosita
Waldblume Sandro Hit
Ferinja
Bokning
PS Flyinge & Partners Helena Torstensson

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.