Godkända för ett-sto-licens

For Romance II

Grandios debut som avelshingst. Från sin första fölårgång har For Romance II redan lämnat tre hingstar som blivit godkända i Vechta och Verden
Fakta

FÜRST ROMANCIER – SIR DONNERHALL I

Född 2013, mörkbrun, 170 cm

Godkänd i:  Mecklenburg, Oldenburg, Rheinland, Sydtyska förbunden, Westfalen

Språngavgift: € 1.300,- (+ 7% moms.)

WFFS: Inte bärare av anlaget

Om hingsten

Grandios debut som avelshingst

Från sin första fölårgång har For Romance II redan lämnat tre hingstar som blivit godkända i Vechta och Verden, däribland Forton och Friedrich der Grosse som båda blev kallade till premieringen för årets bästa hingstar. Den sistnämnda blev såld för det tredje högsta priset vid Hingstmarknaden när han gick under klubban för 240 000 euro. Vid tyska föl-championatet i Lienen/GER placerade sig ett hingstföl och ett stoföl efter For Romance II i finalen.

For Romance II fortsatte sin sportsliga karriär genom att kvalificera sig till Bundeschampionatet (tyska mästerskapen för unga hästar) och till Oldenburgs länsmästerskap för sexåriga dressyrhästar, riden av Frederic Wandres. Vid P.S.I. auktionen såldes For Romance II för 700 000 euro till Blue Mountain Farm, men stannar hos sin ryttare för fortsatt träning och är därför även tillgänglig för våra uppfödare.

Fadern Fürst Romancier placerade sig 2009 fyra vid både unghäst-VM i dressyr och vid Bundeschampionatet. Till hans många oerhört framgångsrika avkommor hör bland andra First Romance/Dorothee Schneider/GER som vann ”Burg-Pokalen” och ”Burg-Pokal” finalisten och silvermedaljören vid junior-EM Fürst Levantino.

For Romance II är helbroder till For Romance I som blev Oldenburgs segerhingst, såldes för en rekordsumma vid Hingstmarknaden, blev ”Haupt-prämien”-vinnare, ”Burg-Pokal” finalist och är framgångsrik till Grand Prix. Likväl är han helsyskon med den godkända hingsten Fürst Donnerhall PS och med Fasine OLD som blev Oldenburgs segersto och vann Bundeschampionatet innan hon såldes för rekordpris på P.S.I. auktionen och som nu är framgångsrik i svår klass. Hon i sin tur blev moder till Fasino (e. Foundation) som står i avelsinsats hos oss, likväl som till stoet A la Fasine (e. Apache) som har lämnat den godkända hingsten HP Valentino (e. Vitalis). Don Romance PS kommer genom en parning med El.St. Gesina och Dante Weltino. Betäckt med De Niro lämnade Gesina även den godkända hingsten Desino. Med Bordeaux kommer dottern Mount St. John Best of all som blev brittisk dressyrmästarinna och som är placerad i lilla rundan. Ur henne kommer Best of Mount St. John OLD (e. Fürst Romancier), som kom tvåa vid länsmästerskapen och femma på Bundeschampionatet.

Genom morfadern Sir Donnerhall I – som själv var andra reservsegraren vid sin premiering, länsmästare, rekordsegrare vid sitt hingsttest, tvåa vid unghäst-VM i dressyr, Bundeschampion och ”Hauptprämien”-segrare – och Don Schufro – som tillsammans med Andreas Helgstrand/DEN tog lagbrons vid OS i Hongkong – ger sig en intressant avel i de bakre generationerna av härstamningen genom århundrandens förärvare Donnerhall och den lika präglande Sandro.

Mormodern Gesine lämnade även den första reservsegraren Vivaldi’s Schufro (e. Vivaldi).

For Romance II kommer ur moderslinjen från Voltaire.

Gesinas prägel av kvalitet

Ägare: Blue Mountain Farms

Bilder & video

Stamtavla
Fürst Romancier Fürst Heinrich Florestan I
Dawina
Ronja Romancier
Edwina
Gesina Sir Donnerhall I Sandro Hit
Contenance D
Gesine Don Schufro
Gaby
Bokning
PS Flyinge & Partners Helena Torstensson

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.