Godkända för ett-sto-licens

For Romance II

En riktig skönhet med de bästa sportsliga kvaliteterna. For Romance II blev premiehingst vid Oldenburgs premiering 2015 och har en typ och exteriör som kan klassas som perfekt - så ser en modern dressyrhäst ut!
Fakta

FÜRST ROMANCIER – SIR DONNERHALL I

Född 2013, mörkbrun, 170 cm

Godkänd i:  Mecklenburg, Oldenburg, Rheinland, Sydtyska förbunden, Westfalen

Språngavgift: € 1.000,- (+ 7% moms.)

Om hingsten

En riktig skönhet med de bästa sportsliga attributen
For Romance II blev premiehingst vid Oldenburgs premiering 2015 och har en typ och exteriör som kan klassas som perfekt – så ser en modern dressyrhäst ut! Alla tre grundgångarter är utöver det vanliga, skritten är stor och taktfull, traven har en fantastisk fjäder med ett aktivt bakparti och stor rörelsefrihet i skuldrorna. Galoppen är konstant i uppförsbacke och täcker mycket mark. For Romance II levde upp till de höga förväntningarna vid 14-dagarstestet i Schlieckau under 2016 och vid sporttestet för fyraåriga hingstar under våren i 2017 i Verden. Ur den första fölårgången blev flertalet snygga och rörelsestarka avkommor antagna till olika auktioner och såldes för stora summor – vid flera tillfällen lämnade han det dyraste fölet, som t.ex. Flambeau som såldes för 20,000 euro vid elitauktionen i Verden i maj och Roschade som gick för 40,000 euro vid elitfölauktionen i Vechta och Frederic som såldes för 52,000 euro i Verden vid elitfölauktionen i augusti.

Alla fem hingstar i de första generationerna – Fürst Romancier, Sir Donnerhall I, Don Schufro, Sandro och Gepart – räknas alla till avelsbeståndet hos Station Schockemöhle. For Romance II är helbroder till premierings- och huvudpremieringssegraren For Romance I som såldes för en rekordsumma vid auktionen, och till Fasine som vann Elitstoshowen, tyska mästerskapen för unga hästar (Bundeschampionat) samt såldes för högsta summan vid PSI auktionen. For Romance II är även halvbroder till Feinrich, som blev bästa hingst vid premieringen i Mecklenburg 2015, och till Fürstin Gesine som blev Oldenburgs segersto 2017. Intressant är att vi hittar Oldenburgs “varumärke” Donnerhall och den präglande Sandro tre gånger längre bak i härstamningen.

Fadern Fürst Romancier kom 2011/2012 fyra vid unghäst-VM för dressyrhästar samt vid Bundeschampionatet. Avkommorna som varit väldigt framgångsrika i unghäst- och utbildningsklasser gav Fürst Romancier en plats bland de bästa på den tyska avelsvärderingen (FN-Zuchtwertschätzung). De senaste åren har otaliga avkommor slagits om topplaceringarna vid Bundeschampionaten. Morfadern Sir Donnerhall I fick tidigt statusen som stämpelhingst. Själv var han andra reservsegrare vid sin premiering, länsmästare, vann sitt hingsttest med rekordpoäng, blev silvermedaljör vid unghäst-VM, Bundeschampion och har gett fler än 90 godkända söner. Många av dem har sålts för rekordsummor på olika auktioner. I tredje generation hittar vi Don Schufro, som tillsammans med Andreas Helgstrand (DEN) vann danska mästerskapen samt tog lagbrons vid OS i Hong Kong 2008 och som dessutom är fader till flera champions. For Romance II företräder den Hannoveranska stostammen 713/Mosaik (e. More Magic xx – Erich osv).

For Romance II – man blir gärna bekant med ett sådant släktskap!

Bilder & video

Stamtavla
Fürst Romancier Fürst Heinrich Florestan I
Dawina
Ronja Romancier
Edwina
Gesina Sir Donnerhall I Sandro Hit
Contenance D
Gesine Don Schufro
Gaby
Bokning
PS Flyinge & Partners Helena Torstensson

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.