Hingstar godkända i Sverige

Diarado

En ny linjegrundare för den internationella hoppaveln! Redan från början var Diarado en segrare. 2007 blev han den strålande premieringssegraren i Holstein och 2008 hingsttestsegrare i Schlieckau med flertalet poäng mellan 9 och 10
Fakta

DIAMANTDE SEMILLY – CORRADO I

Född 2005, Svart, 170 cm

Godkänd i:
Finland, Frankrike, Italien, Hannover, Mecklenburg, Oldenburg, OS-International, Polen, Rheinland, Sverige, Sydtyska förbunden, Westfalen, (Holstein endast genom Holsteiner Verband e.V.)

Språngavgift: € 1.900,– + 7% moms

Tillgång:
Ston som kommer till PS Flyinge är garanterade Diarado. För tillgång i övrigt i Sverige, var vänlig kontakta oss.

Om hingsten

En ny linjegrundare för den internationella hoppaveln
Redan från början var Diarado en segrare: 2007 blev han den strålande premieringssegraren i Holstein och 2008 hingsttestsegrare i Schlieckau med flertalet poäng mellan 9 och 10. Han besitter en otrolig lätthet i hoppningen, en stor kapacitet, fantastisk inställning, är lättvänd och intelligent – allt som efterfrågas för dagens tekniska banor. Just dessa egenskaper kännetecknar Diarados avkommor som numera erövrar de internationella tävlingsbanorna.  Diarado själv vann flertalet unghästklasser och vann 2010 finalkvalifikationen till tyska mästerskapen för unga hopphästar (Bundeschampionat) med 9.3 för att därefter ta bronsmedaljen i finalen (fick 9.0 två gånger). Numera tar han ofta framstående placeringar i svår klass och var bland annat trea i Grand Prix vid den traditionella Dobrock-tävlingen 2014.

Avkommorna är tydligt präglade efter sin fader – sympatiska, typfulla med bra gång, ridbara och med stor potential i hoppning. Tack vare sina positiva egenskaper har avkommorna varit väldigt eftertraktade vid flertalet auktioner och även sportsligt är de alltid med i toppen, däribland Bundeschampion 2017 Diaron och länsmästaren 2017 Diavoltan, likväl som flertalet seger- och premiehingstar som bland andra Eldorado de Hus, hingsttestsegraren Diacontinus, Holsteinern Dinken som blev länsmästare i Elmshorn 2016, De Quidam som vann premieringen i OS, huvudpremiesegraren Diarado’s Boy och Jurwina som blev OS segersto i Rastedes slottspark. Ett påfallande antal avkommor har kvalificerat sig till Bundeschampionatet och varit högt placerade finalister och 25 av Diarados avkommor har tagit segrar och placeringar i svår klass. 2013 var Diarado nr 1 på den tyska avelsvärderingen för hopphästar (FN-Zuchtwertschätzung) och sedan dess ligger han kvar i den absoluta toppgruppen på rankingen.

Diarado – den rätta för avel och sport!
Även i avelsvärderingen för dressyr ligger Diarado klart över medel. Hans fader Diamant de Semilly räknas som en av de bästa hoppförärvarna i världen och lämnade 2011 med Dicapo och 2015 med Diamant de Quidam segerhingstarna vid OS-international och har mängder med uppskattade godkända söner. Själv tog han lagguldet vid VM 2002 och lagsilver vid EM 2003 tillsammans med Eric Levallois. Dessutom blev han vid flertalet tillfällen utnämnd till ’Best Sire of Young Horses’ i Frankrike. Med Corrado I, Contender, Lord och Ramiro förenar Diarados moderliga sida mängder av toppförärvare. Enbart Corrado I – som själv var internationellt framgångsrik med Franke Sloothaak – har lämnat avkommor som vunnit 4 miljoner euro. För Contender ligger den summan på knappa 11 miljoner. Diarado representerar Holsteiners moderslinje 318 d 2, som har lämnat över 50 godkända hingstar, som bland andra Corofino I och II, Coriano, Crawford, Chello I-III, segerhingsten Camiros, och flertalet internationella sporthästar.

Bilder & video

Stamtavla
Diamant De Semilly Le Tot de Semilly Grand Veneur
Venue Du Tot
Venise Des Cresles Elf III
Miss Des Cresles
Roxette I Corrado I Cor de la Bryère
Soleil
Kimberly III Contender
Option e. Lord
Bokning
PS Flyinge & Partners Helena Torstensson
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.