Ej godkända i Sverige

Diablue PS

En ny stjärna är född. Diablue PS säkrade en plats i premium ringen vid sin premiering i Redefin tack vare en enastående teknik och språngkurva
Fakta

Diaron – Stakkato

Född 2017, 168 cm

Godkänd i Hannover, IMecklenburg, OS-International, Rheinland, Sydtyska  förbunden, Westfalen

Språngavgift: € 800,–(+ 7% moms.)

WFFS: Inte bärare av anlaget

Om hingsten

En ny stjärna är född

Diablue PS säkrade en plats i premium ringen vid sin premiering i Redefin tack vare en enastående teknik och språngkurva tillsammans med en fenomenal förmåga och extremt snabba reflexer. En riktig hoppstjärna mognar och vi har stor hopp för framtiden.

Diablue PS är den första godkända sonen från sin fader Diaron, som vunnit dubbla tyska mästerskap för unga hästar (Bundeschampionat) och som nu är på uppgång med placeringar i Youngster Tourerna i Verden/GER, Neumünster/GER, Zandhoven/BEL och Opglabbeek/BEL med Patrick Stühlmeyer i sadeln. Och han lyckades nästan vinna en tredje titel vid Bundeschampionatet.

Hans moder Stakkariella, som såldes 2017 för 2,4 miljoner euro vid P.S.I. auktionen till kunder i USA, har vunnit otaliga medelsvåra unghästklasser med Patrick Stühlmeyer, tävlade framgångsrikt vid VM för unga hästar i Lanaken/BEL och var placerad vid Bundeschampionatet i Warendorf 2019. Hon är helsyster till den internationellt framgångsrika Stariallo Blue PS/Irma Karlsson och världscupsfinalisten Storiall Blue/Kara Chad/CAN som varit placerad i internationella Youngster tourer.

Morfadern Stakkato, som med Eva Bitter tog guld vid tyska mästerskapen 1998 likväl som i Gera 2003 och i Münster 2010, dominerade FNs (tyska förbundets) avelsvärdering i elva år. 2017 blev han utnämnd till Årets hingst i Hannover. Över 70 söner från Stakkato har blivit godkända och ungefär 120 döttrar är premierade. Stakkato återfinns även som morfar till Colestus/Christian Kukuk/GER och Ludger Beerbaum/GER, Firth of Lorne/Marcus Ehning/GER, Singular LS La Silla/Marcus Ehning/GER och Linnea Ericsson-Carey/DEN  precis som hos Perigueux/Eva Bitter/GER.

I tredje generation återfinns ledaren av WBFSHs ranking över världens bästa hopphingstar – Chacco-Blue – som kom trea i Aachen Grand Prix. Coriall, som är en son från Cor de la Bryère, följer i härstamningen. Han var framgångsrik i sporten och efter en kort tid i aveln i Holstein lämnade han flertalet topphästar så som Candy/Alois Pollman-Schweckhorst som kom nia i världscupen. Med Continue och Frühlingsball är Diablue PS härstamning komplett.

De godkända hingstarna Almritter, Alphorn I och II, Asco, Firnhang, Freudentraum, Lützow, Pandero likväl som de internationella topphästarna Poker/Otto Becker/GER och Riamo/Franke Sloothaak/GER härstammar alla från den westfaliska linjen från Herta von Nienberge.

En unik kombination i härstamningen

Stamtavla
Diaron Diarado Diamant de Semilly
Roxette I
Lenda-Cara Come On
Lindauway
Stakkariella Stakkato Spartan
Pia
Corialla Chacco-Blue
Farialla
Kontaktperson
Helena Torstensson Ansvarig PS Flyinge & Partners
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.