Frusen semin

Danciano

Mönsterelev från en beprövad prestationslinje. Danciano kan sedan länge njuta av ryktet som bevarare och förnyare av det, för dressyraveln i hela världen, oerhört betydelsefulla Donnerhall arvet.
Fakta

DANCIER – ROTSPON

Född 2010, svart, 172 cm

Godkänd i: Hannover, Mecklenburg, Oldenburg, Rheinland,  Sverige, Sydtyska förbunden, Westfalen

Språngavgift: € 1.500,–(+ 7% moms.). Endast frusen semin, 2 inseminationer

WFFS: Inte bärare av anlaget

Om hingsten

Mönsterelev från en beprövad prestationslinje

Danciano kan sedan länge njuta av ryktet som bevarare och förnyare av det, för dressyraveln i hela världen, oerhört betydelsefulla Donnerhall arvet. Danciano är utrustad med ståtliga attribut både när det kommer till exteriören men även till uttrycket under ryttare. Han startade sin karriär som Hannoveransk premiehingst, såldes för högsta priset vid hingstmarknaden och tog sedan den totala hingsttest segern (8,48). Med 8,91 fick han den näst högsta poängen bland dressyrhingstarna och hans trav blev belönad med drömpoängen 10,0. Som fyraåring vann han 2014 silver vid Hannoveraner championatet. 2015 tog han segrar och placeringar i unghästklasser i dressyr samt tog en framstående placering i finalen till Bundeschampionatet (tyska mästerskapen för unga hästar). 2016 vann han unghästklasser upp till medelsvår nivå – helt i linje med sin åldersgrupp. Danciano är nu utbildad till svår klass.

Avkommorna till Danciano har gjort framgångsrika debuter i ridhästklasser och dressyrklasser. Hans dotter Daktari H tog brons vid Bundeschampionatet för 4-åringar. Flertalet föl blev belönade med premie, såldes dyrt på auktioner och flera söner är nu tillåtna i avel.

Fadern Dancier blev 2004 vinnarhingst i Hannover, tog ett år senare både den totala segern och dressyrindex vinsten vid sitt hingsttest i Adelheidsdorf och blev 2006 utsedd till bästa hingst i sin årgång och tilldelades ”Freiherr von Stenglin” priset samt ”Burchard Müller” priset. Därefter följde en silvermedalj vid det Hannoveranska ridhästchampionatet och brons vid Bundeschampionatet för 4-åriga hingstar efter att Dancier vann finalkvalifikationen. Även 2007 och 2008 kvalificerade sig Dancier till Bundeschampionatet och placerade sig i 6-års finalen. Senare tog Dancier vinster upp till St. George nivå. 2014 blev han tilldelad det prestigefyllda ”Grande Preis”. Det finns nu nästan 40 godkända söner och en av dem är Harmony’s Don Noblesse/Susan Pape/GBR som såldes dyrt över P.S.I. auktionen och som varit i final i både ”Burg-Pokal” och ”Louisdor-Preis” samt vår Westfaliska segerhingst Danciero som med 700,000 euro slog rekord på hingstmarknaden. Bland hans övriga avkommor hittar vi Lordswood Dancing Diamond som vann unghäst-VM i dressyr och tog guld vid Bundeschampionatet. Även hans döttrar är en sensation och då framförallt Hannovers segersto St.Pr.St. Dakota som härstammar från Vivino (e. Vivaldi) – som såldes för över 2 miljoner euro vid hingstmarknaden – och är undan Id-premierade Dancier-dottern St.Pr.St. Desiree.

Modern Rodney’s Girl är helsyster till premierade hingsten Rood Vander, som är framgångsrik i Inter I tillsammans med Martina Hannöver-Sternberg/GER.

Morfadern Rotspon var premiehingst, hingsttest-segrare och 2017 blev han ”Årets Hingst” i Hannover. Nästan 100 avkommor är framgångsrika i svår klass och däribland hittar vi Carola Koppelmanns (GER) Grand Prix vinnare Rom. Tillsammans har avkommorna tjänat nästan 1 miljon euro på dressyrbanan. Nuförtiden gör sig Rotspon även ett namn som morfader som hos lagvinnaren vid OS och tyska mästaren Showtime FRH med Dorothee Schneider/GER.

I tredje generation följer med Bundeschampion och hingsttest-vinnaren Wolkenstein II en väldigt inflytelserik son från linjegrundaren Weltmeyer.

Från den Hannoveranska stofamiljen Dollarkunst härstammar hingstarna De Kuyper, De Vito, Depardieu, Florion och Razzmataz likväl som hingstvinnaren Raferty. Bland sporthästarna vill vi nämna Danönchen OLD/Liselott-Marie Linsenhoff/GER som kom trea i ”Purg-Pokal” och var framgångsrik vid tyska mästerskapen för juniorer, likväl som Chagall/Madeleine Winter-Schulze/GER och hopphästen Sir Blacky/Claus-Heinrich Bohlmann/GER.

Danciano: Tronföljare i den välkända Donnerhall dynastin

Bilder & Video

Stamtavla
Dancier De Niro Donnerhall
Alicante
Lacarna TS Lancier
Espina
Rodney's Girl Rotspon Rubinstein I
Antalia
Wedina Wolkenstein II
Edina
Bokning
PS Flyinge & Partners Helena Torstensson
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.