Hingstar godkända i Sverige

Crelido

Elithingst i Danskt varmblod. Årets hingst i Danskt varmblod 2012. Crelidos beskrivning vid premieringen i Holstein lyder: "En extremt sympatisk och välbyggd Calido I-son som i tillägg ger ett mycket modernt intryck.
Fakta

CALIDO I  – RAIMONDO

Född 1996, mörkbrun, 170 cm

Godkänd i: Holstein, Hannover, Oldenburg, Danmark,
Sverige och Norge

Elithingst i Danskt varmblod. Årets hingst i Danskt varmblod 2012

Språngavgift: 3.000 Dkk + 4.000 Dkk + moms vid 70 dagars dräktighet

Transportkostnad: 1900 Dkk + moms per försändelse med hälsointyg

Om hingsten

Crelidos beskrivning vid premieringen i Holstein lyder: ”En extremt sympatisk och välbyggd Calido I-son som i tillägg ger ett mycket modernt intryck. Det uttrycksfulla huvudet, den bra halsansättningen och hästens rygg matchar den fantastiska överlinjen. Den korrekta benställningen bekräftar hästens typ- och exteriörvärdering. Hingstens rörelsemönster kännetecknas av en rymlig galopp och en trav med en särskilt god schwung och bärighet”

Crelidos hoppteknik och förmåga bevisades i det att han vann danska ridsportförbundets hoppchampionat för 4-åriga hästar, där han fick 10 poäng för ridbarheten. Som 6- och 7-åring samlade han placeringar i medelsvår klass och blev placerad i sin första svårklass start.

Crelido har gått från succé till succé tillsammans med OS-ryttaren Stein Endresen. Ekipaget tog under 2009 segrar och placeringar i Genève, Barcelona och Spruce Meadows i Canada. 2010 fortsatte framgångarna när de var felfria i en 1,55 m klass vid CSIO i Lintz, felfria i en 1,50 klass vid CSIO5* tävlingen i Gijon, felfria i CSI Oslo World Cup Grand Prix och endast fick fyra fel i världscupen i Lyon. 2011 var ekipaget felfria i CSI Arezzo och felfria samt trea på hemmabanan i Odense vid deras internationella tävlingar. 2012 blev Crelido utnämnd till ”Årets Hingst” i danska varmblodsförbundet och vann en klass i CSIO i Bernstorffsparken, Danmark. Under 2013 placerade sig Crelido vid de CSI5* tävlingarna i Oslo och Helsingfors.

Tyngdpunkten i Crelidos härstamning är sammankopplingen av 7 x Cottage Son, 4 x Cor de la Bryère och 3 x Ramzes blod. Hingsten själv har ca 40% fullblodsandelar, vilket medverkar till hans avelssuccé. Crelido lämnar högställda avkommor med ett ädelt uttryck och har ett unghästindex på 144.

Genom åren har Crelido varit fader till både brons-, silver- och guldmedaljsston, men även under sadeln har hans avkommor stått ut i mängden. Här kan vi bland annat nämna Charmeur som tillsammans med Astrid Gemal vann danska ridsportförbundets championat upprepade gånger och som representerade Danmark både i Verden och i Falsterbo Horse Show. Charmeur tävlar nu Grand Prix med Holga Finken. Crelidos avkommor har även startat framgångsrikt i världsmästerskapen för unga hopphästar i Zangersheide, men även på de större internationella arenorna hittar vi Crelido-avkommor, som bland annat Damgårdens Extens som är såld till Sverige. Konstaterat fri från OCD.

Crelido har allt man kan önska sig av en hingst.

Bilder & video

Stamtavla
Calido I Cantus Caletto I
Monoline
Baroness VII Coriander
Kollet
Boria Raimondo Raimond
Eike
Voria Cantares
Palkura
Bokning
PS Flyinge & Partners Helena Torstensson
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.