Hingstar godkända i Sverige

Conthargos

Inställning och kapacitet för de högsta kraven! Redan som ung hingst var han en fantastisk förärvare: Conthargos har alla egenskaper en hopphäst behöver - mod, mängder av kapacitet, inspirerande teknik, viljan att prestera och naturlig talang.
Fakta

CONVERTER – CARTHARGO Z
Född 2004, mörkbrun, 172 cm

Godkänd i:  Mecklenburg, Oldenburg, OS-International, Rheinland, Sydtyska förbunden, Westfalen.

Språngavgift: € 1.600,–(+ 7% moms.)

Om hingsten

Bundeschampionatet 2017: ”Conthargos lämnar förstklassiga hoppavkommor om och om igen.”
Den storlinjerade och otroligt vackra Conthargos förärver allt som en bra hopphäst behöver – hjärta, kapacitet, teknik, viljan att prestera och en naturlig ridbarhet. 2008 blev han en överlägsen vinnare, med 9,5 poäng, bland det starka startfältet vid hopptävlingarna i Dobrock och kunde därmed lätt kvalificera sig till de tyska mästerskapen för unga hästar (Bundeschampionat).

Conthargos avkommor är tydligt präglade av sin fader med en snygg exteriör samt att de är sportsliga, atletiska och har en fantastisk ridbarhet och en oerhörd vilja att prestera. Conthargos har hittills lämnar flertalet godkända söner och framförallt många hopphästar. De första avkommorna har framgångsrikt debuterat i sporten och även 2017 kvalificerade sig ett påfallande antal till de tyska mästerskapen för unga hästar (Bundeschampionatet). Under 2016 var de första avkommorna framgångsrika i svår klass. Conthargos-sonen Conthacco blev 2016 länsmästare i Oldenburg för 6-åriga hopphästar med Bastian Freese i sadeln och 2017 var det Call me Diva/Wilhelm Winkeler som blev länsmästare och Gräfin Andorra/Daniel Wolke kom trea. 2017 var Conthargos även fader till segraren i ”For Pleasure-ringen” vid tyska fölchampionatet i Liene och blev därmed Tysklands bästa hoppföl. Fölet var undan ett Balou du Rouet sto.

Conthargos fader Converter I vann 22 unghästklasser till och med medelsvår klass med poäng upp till 9,0. Han blev Oldenburgs länsmästare 2005, var placerad vid Bundeschampionatet samt var den näst bästa hopphingsten vid världsmästerskapen för unga hästar i Lanaken. Hittills har 36 av hans avkommor varit framgångsrika i svår klass och än så länge har de hoppat in mer än 350,000 euro. Morfadern Carthago deltog i Olympiska spelen i Atlanta 1996 och lämnade 276 svårklasshästar som än så länge har tjänat 4,3 miljoner euro i sporten. Ur Conthargos moderslinje, som är av franskt ursprung, härstammar Latus I, Sandro och Colorado AA – fäder exklusivt från vårt stuteri – och den internationellt framgångsrika hopphästen Nike.

Conthargos; redan i unga år en äkta toppförärvare!

Bilder & Video

Stamtavla
Converter Contender Calypso II
Gofine
Fontirell Silvio I
Fontaene
Cajandra Z Carthago Z Capitol
Perra
Jalanda Latus
Jandra
Boknnig
PS Flyinge & Partners Helena Torstensson
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.