Godkända för ett-sto-licens

Clear Heart

Hjärta, respekt, teknik och kapacitet till det optimala Det blev en perfekt debut som avelshingst för Clear Hear
Fakta

CLARIMO  – HEARTBREAKER

Född 2015, skm, 172 cm

Godkänd i: Hannover, Mecklenburg, OS-International, Rheinland, Sydtyska förbunden, Westfalen, Frankrike, KWPN, Belgien

Språngavgift: € 800,– (+7% moms)

WFFS: Inte bärare av anlaget

Om hingsten

Hjärta, respekt, teknik och kapacitet till det optimala

Det blev en perfekt debut som avelshingst för Clear Heart. Hans föl ärver Clear Hearts sportsliga exteriör, hans temperament, hans generösa linjer och hans power – och det är slående! Clear Heart själv har gjort sin tävlingsdebut med flertalet segrar och placeringar i unghästklasser, vilket bekräftar hans fenomenala hingsttest i Adelheidsdorf 2018, där han fick poäng upp till 9,5 för sin exceptionella potential.

Hans fader Clarimo, vars härstamning kombinerar prestationsgenerna från Capitol I och Caletto II med de från stona Wisma och Wodka, vann Falsterbo/SWE Grand Prix och nationshoppningen i Rotterdam/NED med Rolf-Göran Bengtsson. Han var även högt placerad i Verona/ITA, Lyon/FRA, Rom/ITA, Paris/FRA och ’s-Hertogenbosch/NED. De många oerhört framgångsrika avkommorna från Clarimo inkluderar Chardonnay, som kom sexa vid VM och nia i världscupen med Max Kühner/AUT likväl som Bardolina/Mario Deslauriers/CAN som deltog vid VM i Tryon/USA och tyska mästaren i fälttävlan Costbar. 15 söner är godkända inklusive Crunch/Rolf-Göran Bengtsson/SWE och Cielito Lindo/Max Kühner/AUT.

Modern Valarnike är halvsyster till Widney (e. Sidney), som är en godkänd hingst som tävlat framgångsrikt upp till svåra klasser, och har lämnat Brisbeen (e. C-Indoctro) som var framgångsrik i svår hoppning.

Morfadern Heartbreaker, som var väldigt resultatrik i Grand Prix klasser och nationshoppningar med Peter Geerink/NED, är även en stor mästare i aveln. Från 2009 till 2015 låg han bland de tio bästa på WBFSHs ranking över världens bästa hopphingstar. 2009 blev han tilldelad “preferent” som är det högsta omdömet i den Nederländska aveln. 2016 blev han utnämnd till ’KWPN Horse of the Year’. I Belgien är han listad som “Ambassador”. Hans godkända söner Action Breaker, Orlando, Untouchable Z, Doré van’t Zorgvliet, Quasimodo vd Molendreef, Vancouver, Toulon och Bertram Allens/IRL Romanov II som vann Grand Prix klasser i Dortmund/GER, La Baule/FRA och Paris/FRA samt världscupen i Bordeaux/FRA, har även dem ett stort inflytande på hoppaveln.

Mormodern Ralarnike är halvsyster till den godkända hingsten Cidane (e. Heartbreaker) och tävlade under sitt sportsnamn Audi’s Reflection upp till 1.60m klasser.

I tredje generation finns Monaco, efter OS-hästen Animo, som lämnat exceptionella sporthästar så som Uutje/Alvaro Alfonso de Miranda Neto/ESP (BRA???), Sundance/Amke Stroman/GER och Monolino/Daniel Heuer/GER. Genom Ramiro får vi in den viktigaste representanten av det värdefulla Ramzes AA blodet, som har lämnat sitt märke på nästan all hoppavel världen över. Han var den första Holsteiner hingsten som bevisade sig själv i sporten och var internationellt framgångsrik med Fritz Ligges.

Ur Clear Hearts linje, vilken härstammar från Nederländerna i Gelderland, kommer även hingstarna Kazan och Valent likväl som otaliga internationellt framgångsrika hopphästar.

Clear Heart: Hoppstjärna för framtiden med Nederländska rötter

Bilder & video

Stamtavla
Clarimo Clearway Capitol I
Wodka II
Wisma Caletto II
Prisma H
Valarnike Heartbreaker Nimmerdor
Bacarole
Ralarnike Monaco
Larnike
Kontaktperson
Helena Torstensson Ansvarig PS Flyinge & Partners
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.