Godkända för ett-sto-licens

Clear Heart

Hjärta, försiktighet, teknik och kapacitet i en perfekt blandning. Här mognar en alldeles speciell talang: sportslig exteriör, suverän språngkurva, snabba reflexer och en fantastisk inställning
Fakta

CLARIMO  – HEARTBREAKER

Född 2015, skm, 172 cm

Godkänd i: Hannover, Mecklenburg, OS-International, Rheinland, Sydtyska förbunden, Westfalen, Frankrike, KWPN, Belgien

Språngavgift: € 800,– (+7% moms)

WFFS: Inte bärare av anlaget

Om hingsten

Hjärta, försiktighet, teknik och kapacitet i en perfekt blandning

Här mognar en alldeles speciell talang: sportslig exteriör, suverän språngkurva, snabba reflexer och en fantastisk inställning. Vid sitt hingsttest i Adelheidsdorf 2018 bevisade Clear Heart sina perspektiv med poäng upp till 9,5. Med en slutpoäng i hoppningen på 8,63 placerade han sig i toppen bland det starka startfältet.

För fadern Clarimo, vars härstamning förenar prestationsgenerna från Capitol I och Caletto II med de från stona Wisma och Wodka, hittar vi seger i Falsterbo Grand Prix och i nationshoppningen i Rotterdam/NED likväl som framstående placeringar i Verona/ITA, Lyon/FRA, Rom/ITA, Paris/FRA och ’s-Hertogenbosch/NED tillsammans med Rolf-Göran Bengtsson i resultatlistan. Skaran av framgångsrika avkommor från Clarimo blir ledd av VM-sexan Chardonnay/Max Kühner/AUT och den andra VM-deltagaren i Tryon/USA 2018 Bardolina/Mario Deslauriers/CAN likväl som Bundeschampion (tyska mästaren för unga hästar) i fälttävlan Costbar. 13 söner är godkända och däribland segraren i Championatet från München och Budapest Grand Prix Cielito Lindo/Max Kühner/AUT.

Modern Valarnike är halvsyster till godkända Widney (e. Sydney), som är framgångsrik i svår klass, och lämnade själv svårklass hästen Brisbeen (e. C-Indoctro).

Morfadern Heartbreaker var med Peter Geerink/NED framgångsrik i Grand Prix klasser och nationshoppningar och tillhör även i aveln en av de allra största. 2009 till 2015 låg han på topp 10 bland världens bästa hoppförärvare enligt WBFSH rankingen. 2009 blev han tilldelad Nederländernas högsta utmärkelse ”preferent” och 2016 blev han utnämnd till ”Årets häst” i KWPN. I Belgien går han under benämningen ”Ambassador”. Även hans godkända söner Action-Breaker, Orlando, Untouchable Z, Doré van’t Zorgvliet, Quasimodo vd Molendreef, Vancouver, Toulon och Bertram Allens/IRL Romanov II, som under en säsong kunde vinna Grand Prix klasserna i Dortmund/GER, La Baule/FRA och i Paris/FRA likväl som världscuphoppningen i Bordeaux/FRA, har haft stort inflytande på aveln.

Mormodern Ralarnike är helsyster till godkända Cidane.

I tredje generation hittar vi den från Olympia-Jumper Animo härstammade Monaco, som själv har levererat ett flertal hästar till den stora sporten, så som Uutje/Alvaro Alfonso Miranda Neto/ESP  (Brasilien?) , Sundance/Amke Stroman/GER och Monolino/Daniel Heuer/GER. Med Ramiro följer den mest betydelsefulla företrädaren från det värdefulla Ramzes AA-blodet, som har lämnat avtryck i nästan hela världens hoppavel. Som första Holsteiner bevisade han sig i sporten och var internationellt framgångsrik med Fritz Ligges.

Ur den i Nederländerna omskötta Gelderländer-stammen kommer förutom Clear Heart även hingstarna Kazan och Valent precis som otaliga internationella hopphästar.

Clear Heart: Hoppstjärna för framtiden med nederländska rötter

Bilder & video

Stamtavla
Clarimo Clearway Capitol I
Wodka II
Wisma Caletto II
Prisma H
Valarnike Heartbreaker Nimmerdor
Bacarole
Ralarnike Monaco
Larnike
Kontaktperson
Helena Torstensson Ansvarig PS Flyinge & Partners
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.