Hingstar godkända i Sverige

Casallco

Oldenburg Internationals reservvinnare – Ib-Hauptprämien-vinnare – internationell unghäststjärna
Fakta

CASALL – CONTENDER

Född 2011, mbr, 170 cm

Godkänd i : Hannover, Oldenburg, OS-International, Mecklenburg, Rheinland, sydtyska förbunden, Westfalen,

Språngavgift: € 1,000,– (+ 7% moms.)

WFFS: Inte bärare av anlaget

Om hingsten

Oldenburg Internationals reservvinnare – Ib-Hauptprämien-vinnare – internationell unghäststjärna

2018 var det dags för den internationella debuten för vår Casallco, som blev reservsegrare i Oldenburg International, ”Ib-Hauptprämien” vinnare och som kvalificerat sig för Bundeschampionatet (tyska mästerskapen för unga hästar). Tillsammans med Bastian Freese/GER hade den fenomenala banhoppningsspecialisten tidigare tagit seriesegrar i unghästklasser och vanliga klasser och var redo för större uppgifter. Vid sitt hingsttest i Schlieckau 2014 fick han drömpoängen 10,0 tre gånger för sin hoppning.

Redan vid sin första fölårgång, där de allra flesta föl blev premierade, bevisade sig Casallco som en ypperlig avelshingst. Bland hans premierade söner hittar vi segerhingsten vid Oldenburg International och hingsttestvinnaren Cavoiro-H. Vid löshoppning och banhoppning visar sig Casallcos gränslösa förmåga.

Med Casall, Contender, Carthago och Calypso II förenar Casallco Holsteiner avelns absoluta stjärnor i sin härstamning. Till det är han fyra gånger linjeavlad på linjegrundaren Cor de la Bryére.

Fadern Casall är en av de hästar som vunnit absolut mest, med en inhoppad vinstsumma på ungefär 4,2 miljoner euro. Tillsammans med Rolf-Göran Bengtsson vann sonen från den berömda Caretino Global Champions Tours totala ställning, världscupfinalen i Leipzig och lagbrons vid EM. Vid flera tillfällen tävlade Casall i stora Grand Prix klasser mot sina, inte mindre framgångsrika, avkommor och just de framgångsrika avkommorna satte Casall 2015 för första gången bland topp 10 på WBFSHs ranking över världens bästa hopphingstar. Bland hans över 70 godkända hingstar hittar vi de båda segerhingstarna i Holstein Cadilo och Casaltino, likväl som reservsegrarna Catch it och Cascadello I där den sistnämnda såldes för rekordpriset 600,000 euro över auktion.

Modern Zelda IV är helsyster med den internationellt placerade Chocoprince och halvsyster med unghäst-VM finalisten Chasseur Ask Z (e. Casall).

Morfadern Contender har lämnat flertalet högst framgångsrika internationella hopphästar. Deras vinstpengar kommer upp till nästan 11 miljoner euro bara i Tyskland. Mormodern Marli är helsyster med den godkända hingsten Chippendale som är framgångsrik i svår klass.

Carthago i tredje generation gick OS i Atlanta/USA och i Sydney/AUS tillsammans med Jos Lansink/BEL. Därutöver var han i det vinnande laget i nationshoppningarna i Aachen/GER, Rotterdam/NED och La Baule/FRA och gäller inom aveln som en av de mest inflytelserika sönerna från Capitol I.

I fjärde generation dyker den präglande Contender fadern Calypso II upp en andra gång, följd av Vornholzer Ramiro sonen Rio Negro med den starka utstrålningen.

Casallco representerar Holsteiner stammen 8798, vilken ursprungligen kommer från Hannover. Ur denna stam kommer bland andra de godkända hingstarna Hemmingway, Le Filou I och II likväl som de framgångsrika hopphästarna Charly Brown/Uwe Volmer/GER respektive Marc Bettinger/GER och Quenaro.

Casallco: Utan Gräns!

Bilder & Video

Stamtavla
Casall Caretino Caletto II
Isidor
Kira XVII Lavall I
Maltia
Zelda IV Contender Calypso II
Gofine
Marli Carthago
Ziona v. Calypso II
Bokning
PS Flyinge & Partners Helena Torstensson

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.