Hingstar godkända i Sverige

Casallco

Premiehingst och hoppsegrare för internationella krav. Genom att få toppoängen 10,0 tre gånger vid 30-dagarstestet låter sig Casallcos hoppkvalitet inte ifrågasättas! Hans manér vid hoppning är en härlig blandning av teknik, kapacitet och stil - han infriar allas förväntningar.
Fakta

CASALL – CONTENDER

Född 2011, mbr, 170 cm

Godkänd i : Hannover, Oldenburg, OS-International, Mecklenburg, Rheinland, sydtyska förbunden, Westfalen,

Språngavgift: € 1,000,– (+ 7% moms.)

Om hingsten

Fader till segerhingsten vid OS-premieringen 2017 – själv premiehingst och hoppsegrare för internationella krav
Tre 10:or i hoppning vid hingsttestet i Schlieckau: Tydligare kan Casallcos hoppkvalitet inte visas i siffror! Hans manér vid hoppning är en upplevelse och en härlig blandning av teknik, kapacitet, kvalitet och banhoppningsspecialist som han är infriar han allas förväntningar.

Den otroligt snygga och trevliga hingsten Casallco blev Ic-premiehingst vid OS-premieringen i Vechta 2013. Efter utvärdering av den första fölårgången, Casallcos egna tävlingsframgångar, hingsttestresultatet och den aktuella uppvisningen blev Casallco belönad med Ib-huvudpremie vid Oldenburgs hingstdagar 2015. När det kommer till Casallcos förärvning så har han överträffat alla förväntningar – utav hans föl är flertalet premierade och har sålts för toppriser vid olika auktioner. Ur den första fölårgången lämnade han flera godkända söner och bland dem segerhingsten vid OS-premieringen i Vechta 2017. Även sportsligt så är Casallco på ett framgångsspår, han har vunnit flera unghästklasser likväl som medelsvåra klasser och kvalificerade sig problemlöst till det tyska mästerskapet för unga hästar (Bundeschampionatet).

Varje generation i hans härstamning innehar en internationell toppförärvare som har en episk betydelse för avel och sport: Casall, Contender, Carthago och Calypso II. Fadern Casall, som är född 1999, är verkligen ett mönsterexempel på hållbarhet och inställning. Tillsammans med Rolf-Göran Bengtsson vann han otaliga Grand Prix-klasser, världscuper, var framgångsrik vid OS, VM och EM och hoppade in över 2 miljoner euro. Som förärvare är han nu på 5:e plats på WBFSH världsrankinglista. Modern Zelda IV är helsyster till den godkända hingsten Chocoprince och morfadern Contender, som var hingsttestvinnare, var en av de mest etablerade avelshingstarna i hela Tyskland. Bland hans avkommor hittar vi 127 godkända söner och 427 tävlingshästar som framgångsrikt tävlar i svår klass.

Casallco – raketstart i avel och sport!
Contenders avkommor har numera hoppat in mer än 10 miljoner euro. Mormodern Marli är helsyster till den godkända hingsten Chippendale som var framgångsrik i svår klass. I tredje led hittar vi legendariska skimmeln Carthago som tillsammans med Jos Lansink var framgångsrik i det holländska laget och som ses som en av världens mest inflytelserika söner från Capitol I. I fjärde led hittar vi den utmärkande Calypso II för andra gången, följd av Vornholz Ramiro-sonen Rio Negro. Allt som allt hittar vi Cor de la Bryère fyra gånger i Casallcos härstamning. Cascallo representerar Holsteiners stolinje 8798, som är av Hannoveranskt ursprung och som har lämnat flertalet godkända hingstar så som Hemmingway, Le Filou I och II samt de internationellt framgångsrika sporthästarna Charly Brown 16/Uwe Volmer och Marc Bettinger likväl som Quenaro/Mikko Mäentausta (FIN).

Bilder & Video

OL OS Kšrung 2013; www.pferdebild.de

Stamtavla
Casall Caretino Caletto II
Isidor
Kira XVII Lavall I
Maltia
Zelda IV Contender Calypso II
Gofine
Marli Carthago
Ziona v. Calypso II
Bokning
PS Flyinge & Partners Helena Torstensson

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.