Godkända för ett-sto-licens

Casall Sem

Nyhet 2018! En danskfödd hingst med en fantastisk internationell bakgrund! Premiehingst i Danskt Varmblod 2017
Fakta

CABACHON -CORONADO

Född: 2013, fux

173 cm
Silver i Danskt Varmblods fölfinal 2013 – Premiehingst i Danskt Varmblod 2017

Språngavgift: 3.000 Dkk + 3.000 Dkk + moms vid 70 dagars dräktighet
Transportkostnad: 1900 Dkk + moms per försändelse med hälsointyg

Om hingsten

En danskfödd hingst med en fantastisk internationell bakgrund!

Casall Sem är en väldigt modern danskfödd hingst som blev godkänd och premierad 2017. Casall Sem var redan som föl något alldeles extra och tog silver vid Danskt Varmblods elitfölshow 2013 med bland annat 9 poäng för typen. Casall Sem har den perfekta exteriören för en modern hopphäst – stor, ädel och elegant. Han har korrekt benställning och bra hovar. Hingsten är dessutom oerhört ridbar med en fantastisk inställning, är smidig och försiktig. Vid premieringen tilldelades han 9 poäng både för typ och för sin hoppning. Casall Sem genomförde därefter ett utmärkt 10-dagars-test och blev inbjuden till premiering året efter. En gammal skada kom tyvärr tillbaka under sista delen på den testperioden, men tack vare hans fantastiska ridbarhet och hoppförmåga i Herning 2017 samt under första delen av årets test har hingsten fått betäckningstillstånd även under 2018.

Casall Sems fader, Cabachon, tävlades framgångsrikt av Stein Endresen och var redan som åttaåring välkänd i hoppvärlden. Cabachon startade som åttaåring världscupklasser med väldigt lovande resultat och såldes därefter till Ukraina och blev då tyvärr tvungen att lämna stuteri Katrinelund. Cabachon hade under 2018 åtta avkommor med vid unghästchampionatet i Herning och det utav totalt 32 deltagande hästar. Casall Sems farfader Casall är en av världens mest framgångsrika hopphästar och han blev pensionerad 2017 efter en fenomenal karriär med Rolf-Göran Bengtsson. Casall Sems moderstam härstammar ur Holsteiners stostam 5064 som även Calido I härstammar från. Utöver detta är mormodern efter Calido I, så det är en direkt linjeavel med Coronado I, som är morfader och har ett hoppindex på 153 och är klassad som elithingst.

Casall Sems moder Corona är RDH-godkänd i Danmark, premierad och vid treårstestet fick hon 9 poäng för sin hoppkapacitet. Hon blev även uttagen till eltistoshowen som 2-åring. Corona er moder till fem föl på sex avelssäsonger. Mormors moder som är efter Calvados x Roman har lämnat fem avkommor som alla gått svår klass i hoppning. I stostammen hittar vi flera godkända hingstar och hästar som går svår hoppning, som bland annat Little Rock. Vi väntar med spänning på den första fölårgången 2018! Konstaterat fri från OCD.

Bilder & Video

Kontaktperson
PS Flyinge & Partners Helena Torstensson
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.