Hingstar godkända i Sverige

Cantolar

Fakta

CANSTAKKO – SINGULAR JOTER I

Född 2010, brun, 172 cm

Godkänd i:  Danmark, Hannover, Mecklenburg, Oldenburg, Oldenburg-International, Rheinland och de sydtyska förbunden, Sverige,

Segerhingst i danskt varmblod 2013.

Språngavgift:  3.000 Dkk. + 4.000 Dkk + moms vid 70 dagars dräktighet
Transportkostnad: 1900 Dkk + moms per försändelse med hälsointyg
Delägare: Katrinelund, DK

Om hingsten

Cantolar – premie- och segerhingst

Cantolar övertygade vid Hannovers premiering i Verden 2012 och blev utnämnd till ‘Premiehingst’. Hingsten vann sedan premieringen i Danskt Varmblod med mycket beröm för sin moderna exteriör, sin suveräna teknik och enorma hoppförmåga. Vid hingsttesten i Schlieckau, Tyskland fick Cantolar den fantastiska poängen 9,25 i hoppning. Därefter har Cantolar levt upp till de stora förhoppningarna med segrar och placeringar i unghästklasser (Springpferdeprüfung). Han kommer framöver att ridas av Stein Endresen.

Cantolars fader Canstakko, blev även han premiehingst och kom på en andraplats vid hingsttestet med 10.0 för sin löshoppning och 9.5 poäng från testryttaren. 2010 vann Canstakko två kvalifikationer till det tyska mästerskapen för unga hästar (Bundeschampionat) och han är fader till flertalet segerföl och godkända hingstar. Modern till Cantolar är Singular’s Queen som härstammar från den kända Brasiliansk-holsteinern Singular Joter I. Han har lämnat 36 framgångsrika svårklasshästar som tex Sinclaire riden av Christian Ahlmann.

Fullblodshingsten Augustinus xx ger i tredje led det fullblodsinslag som behövs för att avla en topphäst. Cantalor härstammar från den hannoveranska hoppstammen 460, ur vilken 11 godkända hingstar kommer, som bl.a. Berlins Boy, Goodwill, Laudatio (segerhingst och hingsttestvinnare i Oldenburg) och Polling.

De första fölårgångarna från Cantolar var mycket övertygande med flera premierade föl i både Danmark och Tyskland. Vid Danska varmblods ‘Eliteskue’ 2015 var två Cantolar-föl i finalen utav 16 stoföl och ‘Årets hopphingstföl’ Caiton Ravnes var även han efter Cantolar. Konstaterat fri från OCD.

Bilder & video

Hengste Schockemöhle am 6.November 2012 in Mühlen

Stamtavla
Canstakko Canturo Cantus
Fara
Stakkato's Deern Stakkato
Fürstin
Singular's Queen Singular Joter I Silvestre
Ravella
Azania Augustinus xx
Akelei
Bokning
PS Flyinge & Partners Helena Torstensson
Flyinges samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.