Hingstar godkända i Sverige

Calido’s Son

En hopphingst som ger ett lysande helhetsintryck och som är avlad efter förstklassigt hopprecept. Calido’s Son har en imponerande galopp och i hoppningen visar han kvalitet, kapacitet, maner och suverän benteknik.
Fakta

CALIDO – STAKKATO

Född 2014, Skimmel
Godkänd i:  Hannover, Mecklenburg, OS-International, Rheinland, Sverige, Sydtyska förbunden, Westfalen

Språngavgift: 2.000 SEK + 5.000 SEK + moms vid 90 dagars dräktighet. Vid AI och TAI tillkommer 100 kr+moms för packning av semin/gång.

Stationerad på  Flyinge

Om hingsten

Med gränslösa möjligheter
Han bär ett stort namn, som innebär lika mycket ansvar som engagemang. Calido’s Son galopperar in med en imponerande härstamning och visar sin kvalitet vid hoppning till fullo genom sin kapacitet, manér och benteknik. Hans möjligheter är gränslösa, som han 2017 visade vid bruksprovet på Flyinge där han fick 9,0 två gånger. Calido’s Son har en alldeles speciell härstamning: Fadern Calido I är ur avelssynpunkt den mest inflytelserika sonen från den berömda Cantus och är en av de mest omtalade avelshingstarna inom hoppning i världen. Han har lämnat otaliga topphästar – 72 söner är godkända och 295 avkommor är framgångsrika i svår klass. Modern So Nice P har tillsammans med Quintender även lämnat den godkända hingsten Quintet (Katrinelund/Danmark) och vid OS-premieringen i Vechta 2017 lämnade hon ytterligare en godkänd avkomma. Morfadern Stakkato är en legend inom dagens hoppavel. Själv vann han tyska mästerskapen för unga hästar (Bundeschampionat) och var under flera år internationellt framgångsrik med Eva Bitter. Dessutom ledde han över ett årtionde den tyska avelsvärderingen för hoppning. 2007 blev han utnämnd till ”Årets hingst” i Hannover. I tredje generation finns Contender, som vann sitt hingsttest och som räknas som en av de bästa avelshingstarna i Tyskland. Bland hans avkommor hittar vi bland andra den Olympiska bronsmedaljören och dubbla europeiska mästaren Montender/Marco Kutscher och guldmedaljvinnaren i lag vid EM och VM Checkmate/Meredith Michaels-Beerbaum. Avkommorna har vunnit över 10,7 miljoner euro. Genom Garibaldi II, Wolfsburg, Ferdinand och Marcio xx är prestationsaveln säkrad även i de bakre leden.

Calido’s Son – en härstamning att leva upp till!
Calido’s Son representerar den Hannoveranska stammen 701/Maiglöckchen (e. Marcio xx – Athos – Fang – Allmers osv). Från direkt släktskap kommer de godkända hingstarna Curo, Edgar, Franclin, Galino, Garant, Glenn Miller, Golfball, Grand Ferdinand I och II och Wyclef Jones, likväl som den internationellt framgångsrika dressyrhästen Elvis VA/Nadine Capellmann och svårklasshästarna i hoppning Clausewitz 10/Hartwig Rohde och Little Esprit/Thomas Jahn.

Stamtavla
Calido I Cantus Caletto I
Monoline
Baroness VII Coriander
Kollet
So Nice P Stakkato Spartan
Pia
Crissie Contender
Girondeaux
Bilder & Video

Bokning
PS Flyinge & Partners Helena Torstensson

Flyinge.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.